Přeskočit na obsah

Společnost Microsoft otevřela ve Švédsku novou cloudovou oblast Azure

Společnost uvedla, že má zastoupení datových center v Gävle, Sandviken a Staffanstorp. Kombinovaná oblast, která byla poprvé oznámena v listopadu 2020, je známá jako Sweden Central.

„Vzhledem k tomu, že švédská průmyslová odvětví a podniky usilují o přijetí a inovace na platformě Microsoftu, naše investice do datových center staví na našem portfoliu produktů a služeb a zároveň splňují důležité požadavky na rezidenci dat, zabezpečení a dodržování předpisů,“ řekl prezident společnosti Microsoft Brad Smith.

Oblast datového centra společnosti Microsoft ve Švédsku bude napájena 100% bezuhlíkovou energií s nepřetržitým provozem energetického sladění s partnerskou společností Vattenfall. Microsoft podepsal dohody o nových projektech obnovitelné energie s bp, Enlight Renewable Energy, European Energy, NTR, Prime Capital a wpd.

Švédsko je první oblastí datového centra společnosti Microsoft, která provozuje záložní generátory využívající Preem Evolution Diesel Plus. Palivo obsahuje nejméně 50 procent obnovitelných surovin a téměř ekvivalentní snížení čistých emisí oxidu uhličitého ve srovnání se standardními směsmi fosilní nafty.

Zařízení budou 100 procent roku chlazena venkovním vzduchem a dešťová voda bude zachycována v datovém centru a primárně využívána k zvlhčování a podpoře zařízení datového centra na místě.

„Naše švédská datová centra patří mezi nejudržitelněji navržená a provozovaná na světě. Je to důležitý start pro Švédsko a Evropu, protože jsem pevně přesvědčen, že nové technologické inovace jsou nejdůležitějším prostředkem, který světu umožní dosáhnout globálních cílů udržitelnosti,“ řekla Hélène Barnekow, generální ředitelka Microsoft Sweden.

Mezi švédské zákazníky využívající Azure patří Combitech, Handelsbanken, PostNord a Sandvik Coromant.

„Cloudová technologie Microsoftu je klíčovou součástí strategického zaměření Handelsbanken v oblastech modernizace kritických podnikových aplikací a agilních vývojových cyklů,“ řekl Mattias Forsberg, CIO Handelsbanken.

„Otevření regionu datových center Microsoftu ve Švédsku nám ukazuje, že jsou odhodláni k digitálnímu úspěchu Švédska, což je pro PostNord důležitý faktor při výběru společnosti Microsoft jako našeho strategického poskytovatele cloudu,“ dodal Jörgen Hellberg, CIO PostNord.

Nový švédský region bude také domovem třetího evropského cirkulárního centra společnosti Microsoft, které mění využití serverů a hardwaru ve svých datových centrech; centrum bude mít schopnost podporovat 12 000 serverů měsíčně.

Společnost začala budovat datové centrum poblíž Malmö již v roce 2019 po nákupu pozemků v Gävle a Sandviken.

Zdroj: datacenterdynamics.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS