Přeskočit na obsah

Společnost Nokia opět hodnocena společností GlobalData jako lídr v oblasti služeb řízené infrastruktury

Nokia The business value of managed network operations

Společnost Nokia oznámila, že byla již potřetí za sebou hodnocena nezávislou průmyslovou analytickou firmou GlobalData jako lídr v oblasti Managed Infrastructure Services.

Zpráva dospěla k závěru, že Nokia je lídrem v aplikaci AI/ML a webscale modelů pro provoz telekomunikačních sítí, stejně jako v bezpečnostních službách a schopnostech transformace provozních modelů podporovaných platformou služeb WING IoT společnosti Nokia.

V každoročním hodnocení GlobalData bylo zjištěno, že Nokia má náskok před konkurenty v začleňování integrace veřejného cloudu do svých provozních možností. Síťové provozní služby Nokia byly navíc uznány jako inovátor nových obchodních modelů v oblasti řízených služeb, které zvyšují efektivitu prostřednictvím AI a metod kvality a experimentují s aplikací webscale modelů na operace operátorů.

GlobalData také ohodnotila Nokii jako lídra v proaktivních a prediktivních operacích v prostředích různých výrobců díky aplikovaným kognitivním přístupům AI založeným na případech použití AVA společnosti Nokia. Prostřednictvím svého rozsáhlého portfolia spravovaných služeb Nokia umožňuje širší ekosystémy služeb, které operátorům umožňují nabízet řízená IoT a bezpečnostní řešení s rychlejším uvedením na trh a nižšími riziky a náklady.

Nokia Managed Services se zákazníky v 55 zemích podporují více než 1 miliardu předplatitelů po celém světě.

Více informací o zprávě GlobalData naleznete zde.

NokiaAndy Hicks, hlavní analytik společnosti GlobalData, řekl: „Nokia posouvá hranice inovací technologických a obchodních modelů a je trvale silná v celé řadě síťových operací a návrhových schopností. Je také silná ve white-labelled IoT a bezpečnostních službách. Společnost byla často dříve než její kolegové při zvyšování efektivity pomocí AI a metodologie kvality a experimentovala s aplikací webscale modelů na operace operátorů.“

Friedrich Trawoeger, senior viceprezident pro cloudové a kognitivní služby společnosti Nokia, řekl: „Různé inovace pomohly našim zákazníkům s jejich digitální transformací a monetizací 5G. Naše zaměření na AI, zabezpečení, zpeněžení IoT a multi-cloud jsou všechny složky, které tomu pomáhají. Jsem velmi hrdý na to, že společnost Global Data opět uznala Nokii za lídra v oblasti řízených služeb.“