Přeskočit na obsah

Společnost UNIS COMPUTERS koupila společnost AXENTA

UNIS COMPUTERS AXENTA

Společnost UNIS COMPUTERS a.s. koupila 100% podíl ve společnosti AXENTA a.s., předním českém a slovenském dodavateli kyber bezpečnostních řešení a monitoringu kyber bezpečnosti.

„AXENTA přináší do UNIS COMPUTERS velké know-how v oblastech spojených s kybernetickou bezpečností a velmi dobře doplňuje portfolio společnosti UNIS COMPUTERS o produkty v tématech EDR, Log management, SIEM, SOC a dalších kyber bezpečnostních technologií,” říká Vítězslav Mach, člen představenstva a ředitel UNIS COMPUTERS. „Jejich znalosti, zákaznická struktura v České republice a na Slovensku spolu s dobře fungujícím a velmi uznávaným SOC (Security Operation Center) pro neustálý kyber bezpečnostní dohled ICT infrastruktur, nám dává další možnosti pro poskytování velmi žádaných služeb našim zákazníkům v oblastech kybernetické bezpečnosti. Akvizice pro nás znamená i příchod dalších kvalitních odborníků a rozšíření našich aktivit na Slovensko.”

UNIS COMPUTERS je významnou českou ICT společností se zaměřením na střední a větší ICT celky v oblastech drátových a bezdrátových komunikačních technologií, systémů pro ukládání dat, virtualizačních technologií a budování datových center, to vše podložené následnými službami jako jsou implementace a servis. Portfolio produktů a technologií podpořené kvalitními službami v současné době využívají desítky zákazníků jak v oblastech kritické infrastruktury (nemocnice, úřady), tak v oblastech školství a komerčních podniků.

Lukáš Přibyl, předseda představenstva a ředitel společnosti AXENTA.
Lukáš Přibyl, předseda představenstva a ředitel společnosti AXENTA.

„UNIS COMPUTERS jako stabilní a uznávaná ICT firma poskytne společnosti AXENTA další příležitosti na vlastní rozvoj a s jejich zkušenostmi v technologiích kybernetické bezpečnosti v síťových komunikacích dodá našim zákazníkům nabídku dalších technických řešení, které jsme jim dříve nemohli poskytnout,” říká Lukáš Přibyl, předseda představenstva a ředitel společnosti AXENTA. „Cítíme velké možnosti rozvoje obou společností a již teď se těšíme na využití synergií jak u našich zákazníků, tak u zákazníků UNIS COMPUTERS.“

Z pohledu zaměstnanců, zákazníků a obchodních partnerů společnosti AXENTA neznamená akvizice žádnou změnu. Společnost i nadále bude řídit původní výkonný management a její činnost zůstává bez úprav. Cena akvizice je neveřejná.

O společnosti UNIS COMPUTERS
UNIS COMPUTERS je renomovaná IT společnost s více než 20 lety zkušeností, širokou nabídkou služeb a týmem čítajícím přes 40 špičkových profesionálů. UNIS COMPUTERS patří k předním IT společnostem v České republice. Naše působnost začíná u návrhů a realizací ICT infrastruktury, přes vytváření nejmodernějších IT celků jako datových center, až po zajištění bezpečnosti dat. Silnou stránkou UNIS COMPUTERS je široké spektrum servisních služeb, dlouhodobá péče o zákazníka a nadstandardní poprodejní péče. Našimi zákazníky jsou střední a velké podniky působící v nejrůznějších oborech, také univerzity, nemocnice a další instituce veřejného sektoru. Všem jsme silným, dlouhodobým a spolehlivým partnerem, který se postará o vysoce funkční IT řešení.

O společnosti AXENTA
AxentaSpolečnost AXENTA a.s. byla založena v květnu 2009 z důvodu potřeby trhu na systémového integrátora v oblasti komplexní bezpečnosti, tj. bezpečnosti informačních technologií a ochrany informací.

AXENTA a.s. je společnost založená na znalostech získaných ze zkušeností při realizacích ICT projektů nebo z vyšetřování závažných technologických havárií informačních systémů. Odtud směřuje firemní filozofie společnosti, zaměřená na prozíravost (opatrnost v jednání v očekávání příchodu negativních jevů), a tedy zaměření na řešení integrace lokálních bezpečnostních systémů, do větších celků. Spojujeme ochrany serverů, s perimetrovými zařízeními, v rámci jednotného místa mající real-time přehled o bezpečnostní situaci. Následně lze přidávat integraci s autentizačními a autorizačními systémy, bezpečnost koncových stanic nebo vylepšovat podporu procesu Incident Response.

Nedílnou součástí je poskytování služby SOC, neboli bezpečnostního dohledového centra, kde dodáváme zákazníkům službu v podobě kontinuálního monitoringu kyber bezpečnosti pomocí našeho vyškoleného personálu.

Generated by Feedzy