Přeskočit na obsah

Společnost ve Spojeném království vyvíjí chytrou vodovodní síť

Severn Trent Water využívá internet věcí (IoT) a chytré technologie k digitální transformaci své vodovodní sítě v britském městě Coventry a hrabství Warwickshire v rámci svého programu Green Recovery.

Projekt za 20 milionů liber bude zahrnovat instalaci více než 150 000 chytrých vodoměrů s podporou LoRaWan od společnosti Itron a také rozsáhlou síť LoRaWan na úrovni nosiče od poskytovatele infrastruktury pro chytré město Connexin.

Data v reálném čase

Řešení umožní Severn Trent Water vzdáleně shromažďovat, přistupovat a analyzovat data z celé sítě v reálném čase.

Přístup k těmto údajům o spotřebě vody v reálném čase údajně pomůže společnosti Severn Trent Water zlepšit provoz v rámci její sítě Coventry a Warwickshire s cílem zlepšit služby, snížit náklady pro zákazníky i poskytovatele a pomoci chránit životní prostředí.

Toho bude dosaženo tím, že umožní společnosti přesněji monitorovat spotřebu, aby bylo zajištěno správné zásobování zákazníků, rychleji identifikovat netěsnosti nebo prasklé potrubí a řešit problémy co nejdříve, snížit emise a monitorovat stav majetku, aby bylo zajištěno, že síť funguje efektivně a snižuje náklady na opravy nebo poškození.

„Jsme opravdu nadšeni, že máme na palubě společnosti Connexin a Itron, které nám pomohou řídit tento ambiciózní a vzrušující projekt pro region,“ řekl Anthony Hickinbottom, vedoucí projektu Green Recovery.

„Díky odborným znalostem a dovednostem budou hrát zásadní roli při zajišťování implementace datové sítě chytrých měřičů, která s sebou přinese celou řadu výhod, které by také mohly našim zákazníkům ušetřit peníze.”

„Všichni máme zásadní roli v tom, že se o vodu staráme a děláme to správně. Tento projekt nám poskytne cenné poznatky a vhled do toho, jak může průmysl lépe porozumět tomu, kde se voda používá, a zajistit, že se o ni budeme do budoucna starat.“

Zavádění chytré sítě a měřidel má začít v březnu 2022.

„IoT a chytré technologie hrají zásadní roli při vytváření účinnějších vodních sítí, které jsou přínosem pro poskytovatele, zákazníky a životní prostředí,“ řekl Ralph Varcoe, výkonný ředitel IoT společnosti Connexin.

“Prostřednictvím odborných znalostí našeho týmu a Itronu v tomto sektoru můžeme zajistit, že vytvoříme moderní síť, která poskytuje lepší výsledky pro každého.”

Justin Patrick, senior viceprezident pro řešení zařízení, Itron, dodal: „Společnost Itron má desítky let zkušeností s tím, že pomáhá vodárenským podnikům zlepšit jejich provoz prostřednictvím pokročilých řešení měření. Těšíme se na spolupráci se společností Seven Trent na nasazení naší chytré technologie měření vody, abychom zvýšili provozní efektivitu a šetřili vzácné vodní zdroje.“

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS