Přeskočit na obsah

Společnosti Ericsson a Mugler uzavřely partnerství pro soukromé průmyslové 5G sítě v Německu

Švédský prodejce Ericsson podepsal partnerství s evropským poskytovatelem sítí a systémovým integrátorem Mugler pro soukromé průmyslové sítě 5G v Německu. Obě společnosti již dříve navázaly spolupráci v oblasti sítí soukromých kampusů.

Ericsson uvedl, že nové privátní sítě budou poháněny jeho soukromým řešením 5G, které využívá jednoserverovou vyhrazenou 5G síť založenou na duálním jádře a může současně podporovat LTE i 5G Standalone.

Řešení umožní německým firmám implementovat privátní 5G sítě v celé řadě odvětví, uvedli partneři, včetně výroby, energetických služeb, offshore a zpracovatelského průmyslu, přístavů, letišť a zdravotnictví. Ericsson uvedl, že jeho soukromé 5G řešení uchovává data v místě, je navrženo tak, aby vyhovovalo řadě velikostí nasazení a umožňuje podnikům spravovat své sítě a integrovat se s IT/OT systémy prostřednictvím otevřeného API.

Podle Ericssonu mezi potenciální případy použití patří digitální dvojčata pro optimalizaci operací, jako je sledování aktiv; automatizace v reálném čase; efektivnější kontroly kvality prostřednictvím rozšířené reality; a inteligentní sledovací drony pro zvýšení bezpečnosti pracovníků, zejména v potenciálně nebezpečných prostředích, jako jsou přístavy a doly.

„Toto důležité partnerství se společností Ericsson rozšíří ekosystém pro celý životní cyklus sítí soukromých kampusů. Toto řešení dokonale doplňuje obchodní potřeby a umožňuje koncovým zákazníkům poskytovat široké portfolio produktových řešení a služeb jako ucelený kompletní balíček. Partnerský přístup se společností Ericsson umožňuje nabízet řešení rychle a extrémně flexibilně: jako samoobslužnou kampusovou síť nebo jako řízenou službu,“ řekl Markus Dod, ředitel oddělení místních sítí společnosti Mugler.

Burkhard Zimmermann, account director pro poskytovatele služeb KAM ve společnosti Ericsson, řekl: „Soukromé 5G lze snadno integrovat do stávajících firemních sítí, přičemž citlivá data lze bezpečně a spolehlivě přenášet v rámci společnosti centrálně nebo mezi různými lokalitami. To splňuje důležité průmyslové požadavky na integraci kritických podnikových aplikací do soukromých kampusových sítí, jako je soukromí, vysoké přenosové rychlosti, nízké latence, maximální spolehlivost a dostupnost a také flexibilní rozšiřitelnost. Tyto síťové schopnosti mají potenciál digitálně transformovat společnost radikálním přepracováním mnoha sektorů, včetně průmyslu, zdravotnictví, maloobchodu, chytrých měst, železnic, dopravy, přístavů a energetických sektorů.”

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy