Přeskočit na obsah

Společnosti spojují síly pro nadnárodní nabíjení elektrických vozidel

Evropská společnost pro nabíjení elektromobilů (EV) Mer si vybrala platformu Driivz pro standardizaci provozu nabíjecí infrastruktury.

Toto rozhodnutí následuje po úspěšném spuštění platformy Driivz pro nadnárodní řízení operací nabíjení EV ve Velké Británii a Německu. Zavádění začne v severské oblasti a poté se začne plně využívat.

Normy specifické pro danou zemi

Po akvizicích a konsolidaci nabíjecích sítí EV v Evropě společnost Mer Group uvedla, že identifikovala potřebu centrálně spravovat různorodou škálu systémů, vybavení, standardů pro jednotlivé země (Eichrecht) a transakčních rozhraní.

Aby bylo možné tyto potřeby řešit, lépe monetizovat a efektivněji spravovat celé své portfolio, rozhodla se společnost, že potřebuje jednotný systém, který by mohl provozovat všechny obchodní transakce a operace v celé Evropě.

Klíčovými požadavky byla podpora funkcí specifických pro určité trhy, jako je Německo a Spojené království, přeshraniční nabíjení, správa energií a fakturace a schopnost integrace s dalšími stávajícími pokročilými řešeními společnosti Mer v případě potřeby.

Dalšími důležitými faktory byla modulární architektura, která poskytuje flexibilitu při používání různých prvků platformy na základě situace v každém regionu.

Společnost Mer uvádí, že vybrala společnost Driivz jako „nejrozšířenější, nejúplnější a nejmodernější“ platformu pro správu nabíjení EV v oboru. Řešení také poskytuje podporu více měn a více jazyků s plným interním roamingem v Evropě v sítích vyhovujících standardům. Samoléčebná schopnost také zajišťuje vysokou úroveň provozuschopnosti v nabíjecích bodech a provozní dokonalost, tvrdí Mer.

Společnost Driivz se sídlem v izraelském Tel Avivu je globálním dodavatelem softwaru pro operátory EV a poskytovatele služeb. Cloudová platforma společnosti zahrnuje nabíjecí operace EV, správu energie, pokročilé možnosti fakturace a samoobslužné nástroje pro řidiče.

Driivz počítá mezi své zákazníky společnosti Volvo Group, EVgo, Gilbarco Veeder-Root, ElaadNL, ESB a Centrica a uvádí, že její nabíječky používá více než 800 000 řidičů elektromobilů.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy