Přeskočit na obsah

Společnosti Telesat a TIM Brasil dokončily ukázky letu družic LEO

Satelitní operátor Telesat a telekomunikační společnost Tim Brasil dokončili demonstrace zpětného letu družic pomocí satelitů na nízké oběžné dráze (LEO).

Obě společnosti tento týden oznámily dokončení testování na oběžné dráze u několika aplikací pomocí satelitu Telesat Phase 1 LEO.

Během pětidenní testovací kampaně měřily týmy výkon 4G mobilního datového provozu přes LEO a dosáhly průměrné zpoždění 38 ms využitím 85 cm Intellian parabolické antény pro uplink a downlink.

Společnosti uvádějí, že všechny aplikace v testu běžely efektivně bez rušení, vyblednutí nebo přerušení výkonu během testů, včetně streamování YouTube videa v rozlišení 1080p, videokonferencí, hlasu WhatsApp přes LTE, a kompatibility rozhraní.

“Pokrytí a spolehlivost sítě jsou pro zákazníky mobilních zařízení kriticky důležité, což může být obtížné dodávat v zemi tak velké jako Brazílie,” uvedl Mauro Wajnberg, GM společnosti Telesat Brasil. “Backhaul připojení Telesat Lightspeed bude transformační pro operátory mobilních sítí, jako je TIM Brasil, kteří hledají nákladově efektivní podniková řešení backhaul, která by cenově spojila všechny potenciální předplatitele bez ohledu na to, kde žijí.”

„Prostřednictvím tohoto testovacího programu věříme, že Telesat Lightspeed je slibná technologie pro rozšíření geografického dosahu našich sítí 4G / LTE a 5G,“ řekl Silmar Palmeira, ředitel architektury, inovací a technologie ve společnosti TIM Brasil. „Výkon satelitu Phase 1 LEO společnosti Telesat přinesl mobilní zážitky srovnatelné s našimi pozemními sítěmi a věříme, že Telesat Lightspeed s hardwarovým ekosystémem optimalizovaným pro mobilní zařízení má potenciál stát se klíčovou součástí naší budoucí infrastruktury.“

Soustava Lightspeed bude obsahovat flotilu 298 satelitů o celkové kapacitě 15 Tbps. Každý satelit váží 700 kilogramů a Telesat nabídne až 7,5 Gb/s pro jeden terminál, až 20 Gb/s pro jedno místo rozbočovače, jako je port.

První satelity Telesat Lightspeed by měly být vypuštěny přibližně za dva roky a společnost očekává, že budou v provozu ve druhé polovině roku 2023. Dokončení celého projektu bude stát 5 miliard dolarů.

Zdroj: datacenterdynamics.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS