Přeskočit na obsah

Spuštěn systém inteligentního sledování provozu s Edge AI

Jihokorejská společnost pro zobrazovací radary Bitsensing představila Traffic Insight Monitoring Sensor (Timos) s edge AI computingem, který pomáhá přinést lepší přehledy pro řízení provozu.

Společnost tvrdí, že 24GHz Timos, poháněný platformou Nvidia Jetson, poskytuje přesnou a spolehlivou detekci „nekonečných možností“ vyskytujících se na silnici v reálném čase, včetně dopravních statistik, incidentů, přestupků a odhadovaného času příjezdu.

Infrastruktura chytrého města

Díky sledování fúze senzorů poskytuje řešení s jediným zařízením přesnou klasifikaci objektů bez použití jakýchkoli externích systémů, přičemž zdroje jsou efektivní a nákladově efektivní.

Dr Jae-Eun Lee, generální ředitel Bitsensing, vysvětlil, že Timos byl navržen tak, aby překonal průmyslový standard v radarových řešeních „a zároveň připravil cestu pro nejbezpečnější a nejpokročilejší infrastrukturu inteligentních měst“. Klade si za cíl přímo bojovat proti dopravním nehodám a úmrtím chodců.

Timos detekuje přítomnost, průměrnou rychlost detekční zóny, délku fronty a odhadované časy příjezdu. S pokročilými detekčními informacemi Timos umožňuje sledování událostí na silnici, včetně překročení rychlosti, narušení jízdního pruhu, nesprávné jízdy, překročení délky fronty, neoprávněného zastavení, změny jízdního pruhu a chůze.

Bitsensing tvrdí, že Timos detekuje až 256 vozidel, která jedou až 320 km v osmi jízdních pruzích, optimalizovaných pro širokou škálu dopravních prostředí a zakřivených silnic. Šedesát čtyři přizpůsobených zón lze nastavit pro osm různých událostí, aby bylo možné sledovat různé situace na složitých silnicích a poskytovat analýzu v reálném čase.

Kompatibilita s centrálním systémem umožňuje snadnou správu a automatizované aktualizace softwaru, čímž eliminuje potřebu ručních úprav na zařízení vyžadujících blokování zdrojů a provozu.

Architektura technologie senzorové fúze prostřednictvím anténních operací s více vstupy a více výstupy (Mimo), schopností videa s vysokým rozlišením a platformy Nvidia Jetson pro zpracování AI umožňuje detekci zastavených vozidel pro konzistentní a bezproblémová data.

Bitsensing hlásí, že jediné zařízení vytváří plnou autonomii při sledování informací na silnici, zjišťování incidentů a dokonce i při údržbě. Po úvodní instalaci nejsou potřeba žádné další ruční akce ani externí zdroje s automatickými aktualizacemi systému a funkcemi určování polohy.

Timos je již instalován v několika městech v Koreji, včetně Wonju, Jeju-Do, Seongnam-si, Daegu a globálních oblastech včetně Mcity – University of Michigan a Itálie.

Bitsensing je členem Nvidia Metropolis, partnerského programu zaměřeného na uvedení na trh nové generace aplikací vize umělé inteligence, aby byly prostory a operace bezpečnější a efektivnější, a Nvidia Inception, bezplatného globálního programu, který podporuje startupy.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy