Přeskočit na obsah

Stack oznamuje datové centrum ve Frankfurtu o výkonu 80 MW

Stack Infrastructure má ve Frankfurtu vybudovat nové datové centrum v bývalé stáčírně Coca-Coly.

Společnost oznámila, že plánuje výstavbu 80MW kampusu v oblasti Liederbach na západě německého města. Časové osy vývoje nebyly sdíleny.

Společnost získala pozemek o rozloze 17 akrů od společnosti Coca-Cola Europacific Partners Deutschland GmbH (CCEP DE), která v místě provozovala stáčírnu a distribuční závod více než 50 let.

Areál pojme čtyři zařízení a bude zahrnovat zelené iniciativy, jako je sběr dešťové vody a poskytování přebytečného tepla navrhovanému místnímu rezidenčnímu rozvoji.

„Stack je hrdý na to, že je pro naše klienty důvěryhodným partnerem. Uvědomujeme si, že ve Frankfurtu existuje obrovská poptávka po rychlé, flexibilní, odolné a efektivní infrastruktuře datových center, a tak jsme přijali výzvu, abychom poskytli přesně to, co naši klienti očekávají,“ řekl John Eland, generální ředitel Stack EMEA. „Vychutnáváme si příležitost být pozitivní silou v místní komunitě a zároveň dodávat prvotřídní řešení podporovaná globální platformou STACK.“

Stack byl spuštěn investiční společností IPI Partners na začátku roku 2019 po sloučení bývalých aktiv Infomartu a T5 do nového velkoobchodního poskytovatele kolokace. Tradičně zaměřená na USA se nedávno rozšířila do Evropy prostřednictvím akvizice a rebrandingu společností Supernap Italia, Safe Host a Digiplex IPI pod hlavičkou Stack.

„Obec Liederbach je hrdá na to, že může přivítat svůj první kampus datového centra a umožnit stále propojenější svět,“ řekla Eva Söllner, starostka Liederbachu. Jsme přesvědčeni, že Stack přinese do našeho města a oblasti několik krátkodobých i dlouhodobých výhod a také nové perspektivy, takže je vítáme a těšíme se na podporu jejich růstu.”

Umístění Coca-Coly v Liederbachu bylo založeno v roce 1972 a nealkoholické nápoje jako Coca-Cola, Fanta a Sprite byly stáčeny na třech výrobních linkách závodu. Ročně závod opustilo až 35 milionů beden s nápoji. Coca-Cola loni uzavřela stáčírnu a plánovala přesunout provoz do Karlsruhe a nového závodu v oblasti Mörfelden-Walldorf ve Frankfurtu.

Po uzavření areálu se společnost snažila prodat nemovitost o rozloze 70 000 metrů čtverečních nacházející se na Sindlinger Weg, přičemž Frankfurter Allgemeine poznamenal, že o něj projevilo zájem několik nejmenovaných firem v oblasti datových center.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy