Přeskočit na obsah

Strategická aliance pro nasazení nabíječek pro elektromobily v Latinské Americe

Společnost Blink Charging oznámila dohodu o spolupráci s Citybest, aplikací pro dopravní mobilitu, za účelem nasazení nabíječek pro elektromobily (EV) v Latinské Americe a pomoci při rozvoji ekosystému nabíjení elektromobilů v regionu.

Zpočátku se prostřednictvím této aliance plánuje instalace 70 nabíječek EV v Mexiku a Chile, aby pomohly splnit požadavky řidičů – podle údajů Americas Market Intelligence se do roku 2030 v LatAm prodá více než jeden milion elektrických vozidel.

Nabíjení zdarma

Na základě dohody s Citybest nainstaluje Blink 50 nabíječek Blink MQ 200 v hotelových řetězcích v Mexiku a dalších 20 nabíječek Blink EQ 200 bude nasazených v Chile. Během počátečního spuštění poskytne Citybest řidičům bezplatné nabíjení a v budoucnu se pokusí otevřít přístup k veřejnému dobíjení.

Po instalacích v Mexiku a Chile, které začnou v lednu 2023, Blink nasadí a nainstaluje další nabíječky v Kolumbii začátkem března 2023. Ve spolupráci s Citybest se Blink snaží vybudovat ekosystém nabíjení elektrických vozidel, který by urychlil zavádění elektromobilů ve velkých městech po celém Mexiku a Chile. Kolumbie s dalšími zeměmi Latinské Ameriky budou následovat.

„Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Citybest v tomto elektrickém ekosystému, který poskytuje cenné služby a podporuje další přijetí elektrických vozidel v Mexiku a v celé Latinské Americe,“ řekl Michael Farkas, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Blink Charging.

„Vzhledem k tomu, že se očekává, že populace elektrických vozidel v regionu do roku 2030 vzroste na odhadem 1,2 milionu, strategická partnerství, jako je tato, jsou nezbytná pro podporu tohoto exponenciálního růstu a slouží řidičům elektromobilů kdekoli.“

Podle Blink pomáhá nová nabíječka MQ 200 Level 2 plánovaná k instalaci v Mexiku, aby nabíjení elektromobilů bylo pro řidiče v cílových lokalitách dostupnější. Nabíječka je vybavena pro umístění více vozidel s rychlým výstupem 50 A. Nabízí 4G a Wi-Fi konektivitu, technologii smart grid pro přímou komunikaci s místními službami, místní správu zátěže pro dvě nebo více nabíječek pro sdílení energie z jednoho okruhu.

V Chile je naplánována instalace nedávno spuštěné nabíječky Blink EQ 200 Level 2. S výstupním proudem až 50 ampérů je třífázová nabíječka se střídavým proudem inteligentní, cenově dostupné a škálovatelné řešení nabíjení, které se díky svému kompaktnímu designu hodí na každé místo, tvrdí Blink.

Obě nabíječky se zaměřují na poskytování účinnosti a inteligentní škálovatelnosti s ohledem na růst s podpůrnými technologiemi, jako je funkce Plug & Charge (ISO 15118), která umožňuje jakémukoli vozidlu s touto kapacitou spustit nabíječku okamžitě po připojení, OCPP 2.0 a obousměrné nabíjení (V2G).

Poskytovatel nabíjecího zařízení pro elektromobily Blink Charging tvrdí, že rozmístil téměř 59 000 nabíjecích portů ve 25 zemích, z nichž mnohé jsou propojené nabíjecími stanicemi pro elektromobily, což umožňuje řidičům elektromobilů snadno nabíjet na kterémkoli z nabíjecích míst Blink po celém světě.

Hlavní řada produktů a služeb společnosti Blink zahrnuje nabíjecí síť Blink EV (Blink Network), nabíjecí zařízení pro elektromobily, nabíjecí služby pro elektromobily a produkty a služby nedávných akvizic, včetně SemaConnect, Blue Corner a BlueLA.

Blink Network využívá proprietární cloudový software, který provozuje, udržuje a sleduje nabíjecí stanice pro elektromobily připojené k síti a související nabíjecí data.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy