Přeskočit na obsah

Streamerská hvězda Ludwig odchází z Twitch.tv

Jeden z hvězdných streamerů platformy Twitch.tv bude nově k vidění na Youtube.

Světoznámý streamer Ludwig již brzy zmizí z Twitch.tv. Uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s Youtube a zanechává za sebou přes tři miliony sledujících a také stopu v podobě letos překonaného rekordu v počtu předplatitelů.

Ludwig se na platformě pohyboval od roku 2018. Velmi brzy se dočkal prudkého růstu svojí popularity. Největší pozornost si získal, když v březnu letošního roku streamoval rekordních 31 dní v kuse při takzvaném “subathonu”. Na streamu nejen bavil publikum, ale i spal, jedl a občas se také sprchoval. Během tohoto měsíce se mu podařilo nashromáždit celkem 269154 předplatitelů.

🙂 pic.twitter.com/717LGs0Cvk

— ludwig (@LudwigAhgren) November 29, 2021

Svůj “přestup” pod křídla Youtube oznámil krátkým klipem na Twitteru, kde jede fialovým autem symbolizujícím Twitch, které vybuchne. Místo něj nasedne do červeného a ještě poznamená, že v tomto autě nemá problémy s tím, když přehrává hudbu, což odkazuje na dlouhodobé problémy streamerů na Twitch.tv, kteří dostávají často bany a upozornění kvůli streamování s copyrightovanou hudbou.

Kromě Ludwiga se na novou platformu přesunuli dříve tento rok také streameři DrLupo či TimTheTatMan. DrLupo navíc prozradil, že nabídka, kterou mu dal YouTube ho zabezpečí na zbytek života.

Martin Havel

Obrázek: nme.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS