Přeskočit na obsah

Sunderland vyzkouší autonomní vozidla, včetně nákladních

Britské město Sunderland získalo finanční prostředky ve výši 14 milionů liber na nasazení samořídících vozidel a nákladních aut.

Granty, které jsou součástí programu Center for Connected and Autonomous Vehicles Connected and Automated Mobility, si kladou za cíl pomoci britským společnostem využít prvních příležitostí k rozvoji experimentálních projektů do nabídky připravené pro trh.

Zkušební provoz nákladních vozidel je součástí projektu V-Cal, který vede Severovýchodní automobilová aliance (NEAA) a v okolí závodu Nissan Sunderland na soukromých silnicích, kde budou vozidla navigovat, budou provozovat až čtyři autonomní těžká nákladní vozidla s nulovými emisemi.

Projekt je považován za významný krok k nasazení technologie na veřejných komunikacích. Projekt ve spolupráci se společnostmi Vantec, Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK), StreetDrone, Nokia, Newcastle University, Angoka a Womble Bond Dickinson (Velká Británie) získal od vlády 4 miliony liber a os společností z odvětví celkem 8 milionů liber. Nákladní vozidla budou fungovat bez jakéhokoli personálu na palubě, ale budou monitorována vzdáleným bezpečnostním řidičem jako zálohou.

Projekt Sunderland Advanced Mobility Shuttle vyzkouší tři samořídící auto-shuttle Aurrigo s nulovými emisemi, které budou přepravovat cestující na veřejných komunikacích mezi Sunderland Interchange, Sunderland Royal Hospital a University of Sunderland City Campus.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy