Přeskočit na obsah

Surface Pro 8 a Surface Laptop Studio přicházejí do ČR

Na konci února dorazí do České republiky nejnovější generace populárních zařízení Microsoft Surface. Vyvíjeny byly přímo s ohledem na Windows 11, a tvoří tak dokonalé souznění softwaru a hardwaru. Do širokého portfolia značky Surface se přidává nejvýkonnější Surface Laptop Studio a také ještě lepší a výkonnější hybrid notebooku a tabletu v podobě Surface Pro 8. Koncoví zákazníci, kteří využijí předobjednávek Surface Laptop Studia, získají nejnovější aktivní pero Surface Slim Pen 2, které zážitek z práce na dotykovém displeji posouvá na novou dimenzi.

Luxusní hybrid Surface Pro 8

Prémiový Surface Pro 8 je jedním z nejuniverzálnějších zařízení na trhu. Tento titul si zaslouží díky kombinaci dvou funkcí zařízení – tabletu a notebooku. Pohodlnou práci bez jakýchkoliv omezení zajišťuje klávesnice Surface Pro Signature Keyboard, jednoduše odnímatelný displej, ale i polohovatelný stojan Kickstand. Díky tomu se práce stane zábavou, ať už jste kdekoliv – u stolu, na gauči nebo třeba venku na lavičce či v trávě.

I přesto, že je Surface Pro 8 ultratenký a jeho hmotnost je pouhých 891 g, na jedno nabití lze zařízení využívat doslova od rána až do večera – baterie má úctyhodnou výdrž 16 hodin. Špičkový výkon dodá zařízení Surface Pro 8 revoluční architektura Intel Evo spolu s čtyřjádrovým procesorem Intel jedenácté generace. S takovou výpočetní sílou, podporou až 32 GB operační paměti a rychlým SSD diskem s kapacitou až 1 T si hravě poradí i s nejnáročnějšími aplikacemi nebo multitaskingem. Součástí výbavy je také senzor okolního světla, akcelerometr, gyroskop a magnetometr.

Prémiové Surface Laptop Studio

Neskutečně výkonný, neskutečně flexibilní, to je nové Surface Laptop Studio, vrchol inovativního přístupu, jímž je Microsoft známý už řadu let. A novinka v podání Surface Laptop Studia otevírá dveře do zcela nové kategorie. „Vytvořen byl v dokonalé symbióze s Windows 11 a jde o nejvýkonnější Surface, který kdy Microsoft představil. Zařízení bylo navrženo s ohledem na vývojáře, kreativce, designéry i hráče. Proto splní i ty nejvyšší nároky při každodenní práci, navíc ale spojuje výkon klasického počítače a mobilitu notebooku ve scénickém režimu pro ničím nerušené konzumování obsahu,“ říká Tomáš Koška, marketingový manažer pro Microsoft Surface.

Surface Laptop Studio, který se pyšní naprosto precizním zpracováním, přichází na český trh s novým operačním systémem Windows 11. K dispozici bude v různých konfiguracích s procesory Intel Quad Core jedenácté generace, až 32 GB paměti RAM a oceňovanou druhou generací grafické karty NVIDIA Ampere RTX. Ve výbavě ale nechybí ani baterie s extrémně dlouhou výdrží a obrazovka s obnovovací frekvencí až 120 Hz, která zvládne i nejnáročnější úkol bez sebemenšího zaškobrtnutí.

Zcela nový zážitek z dotykového displeje díky Surface Slim Pen 2

Zejména při použití v tabletovém režimu se Surface Laptop Studio i Surface Pro 8 promění ve výkonnou dotykovou plochu pro psaní, kresbu, malování, ale i další kreativní práci. K tomu je ideálním partnerem aktivní pero Surface Slim Pen 2, které je oproti svému předchůdci vylepšeno o haptickou odezvu. Díky jemným vibracím při tažení pera po skleněné dotykové obrazovce budete mít stejný pocit jako z práce na klasickém papíru. Ještě lepší zážitek ze psaní zajistí také obnovovací frekvence obrazovky až 120 Hz. Surface Slim Pen 2 se navíc nabíjí ve speciální přihrádce pod klávesnicí, a tak se vám nikdy nestane, že by se zatoulalo kamsi do tašky či batohu.

Komerční zákazníci včetně korporací, firem, podnikatelů nebo organizací si mohou Surface Laptop Studio a Surface Pro a příslušenství předobjednat u vybraných partnerů na stránkách Seznam autorizovaných prodejců společnosti Microsoft – Microsoft Surface pro firmy nebo u svého zástupce společnosti Microsoft.

Pro koncové zákazníky jsou zařízení i příslušenství k dispozici k předobjednání u partnerů. Po zahájení prodeje budou tyto zařízení dostupná v oblíbených obchodech s elektronikou. Cena Surface Pro 8 startuje na 29 999 Kč (1 179 EUR), Surface Laptop Studio je k dispozici od 43 399 Kč (1 699 EUR). Pokud navíc koncoví zákazníci využijí předobjednávku Surface Laptop Studia u vybraných partnerů, mohou se také těšit na aktivní pero Surface Slim Pen 2 hodnotě 3 499 Kč (134 EUR), které dostanou jako dárek.

TZ

Zdroj: ICT NETWORK NEWS