Přeskočit na obsah

Švýcarská národní meteorologická služba přesouvá data do cloudu

MeteoSwiss, švýcarská národní meteorologická služba, přesunula svá meteorologická a klimatologická data do cloudu poté, co podepsala smlouvu s Amazon Web Services (AWS).

Jak uvádí NZZ am Sonntag, meteorologická služba je první federální agenturou, která tento krok učinila poté, co švýcarská vláda v září 2022 podepsala dohodu ve výši 110 milionů CHF (123 milionů USD) s pěti poskytovateli cloudových služeb: Alibaba, AWS, IBM, Microsoft a Oracle.

MeteoSwiss nyní ukládá svá data na AWS, přičemž mluvčí agentury uvedla, že službu zvolili pro lepší spolehlivost a „výrazně zvýšený objem dat“.

Dva další federální orgány jsou údajně v procesu outsourcingu dat do cloudu a půl tuctu dalších tuto možnost zkoumá.

Rozhodnutí švýcarské vlády outsourcovat některé své pracovní zátěže do cloudu bylo poprvé oznámeno v roce 2021. Určité obavy o bezpečnost vyvolalo rozhodnutí zahrnout čínského poskytovatele, které sdílel švýcarský komisař pro ochranu dat Adrian Lobsinger.

Vláda uvedla, že cloudy budou používány pro ukládání veřejných informací, které „nepotřebují zvláštní ochranu“, zatímco jakákoli interní data budou muset být umístěna na serveru fyzicky umístěném ve Švýcarsku.

Dohoda mezi švýcarskou vládou a různými poskytovateli cloudu byla připomínkována společností Google poté, co společnost zmeškala podání nabídky. Společnost se odvolala proti švýcarské vládě s tím, že je přesvědčena, že její cloudové služby splňují požadavky, a že je nejlépe vybavena, aby zakázku získala. Odvolání bylo staženo o několik měsíců později.

Google a Microsoft spustily cloudové regiony ve Švýcarsku v roce 2019, přičemž Microsoft později přidal zóny dostupnosti v Curychu v roce 2022. AWS spustil svůj cloudový region Curych v listopadu 2022 poté, co poprvé oznámil plány v roce 2020.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy