Přeskočit na obsah

T-Mobile zaplatí zákazníkům půl miliardy dolarů kvůli úniku osobních údajů

Americká telekomunikační společnost T-Mobile US se dohodla, že vynaloží 500 milionů dolarů (zhruba 12 miliard Kč), aby urovnala hromadnou žalobu, kterou na firmu podali zákazníci kvůli rozsáhlému úniku osobních údajů.

Společnost T-Mobile US podle dohody zaplatí 350 milionů dolarů žalujícím zákazníkům. Dalších 150 milionů dolarů firma v letošním a příštím roce vynaloží na posílení kybernetické bezpečnosti.

Podle soudních dokumentů se loňský kybernetický útok na firmu T-Mobile US dotkl 76,6 milionu obyvatel Spojených států. Hackeři získali například jména, data narození, čísla sociálního pojištění či informace o řidičských průkazech. Zákazníci následně firmu obvinili z nedostatečného zabezpečení osobních údajů.

Společnost T-Mobile US upozornila, že dohoda o urovnání hromadné žaloby nezahrnuje uznání zodpovědnosti či pochybení žalované strany. Dohodu ještě musí schválit soud, což by se podle firmy mohlo stát v prosinci.

Největším akcionářem podniku T-Mobile US je německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom, která v něm vlastní přes 48 procent.

Zdroj: allnews.cz

Foto: Shutterstock

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy