Přeskočit na obsah

Tales of Kenzera: Zau – magické dobrodružství inspirované bantuskými mýty

Abubakar Salim, zakladatel Surgent Studios a hlas Bayeka z Assassin’s Creed Origins, odhalil na The Game Awards 2023 hru Tales of Kenzera: Zau, Metroidvanii oplývající magií a bantuskou mytologií.

Tales of Kenzera: Zau

V příběhově bohaté hře Tales of Kenzera: Zau se hráči ujmou role Zaua, mladého válečníka-šamana z Amandly, jenž pátrá po Kalunga, bohu smrti, s cílem vrátit svého Babu z říše mrtvých. Výzbrojí Zaua jsou dvě mocné masky, jež mu propůjčují kosmickou energii slunce a měsíce. Jeho cesta vede skrz Kenzeru, mystickou říši nesoucí nádech bantuských legend, kde čelí mocným předkům a překonává překážky v zákeřném terénu, aby našel tři mohutné bytosti, jež unikají bohu smrti.

Podle příspěvku na PlayStation Blogu je cesta Zaua nejen fyzickým putováním, ale i duchovním růstem, během něhož odhaluje nové schopnosti a dovednosti, aby se stal uznávaným Ngangou a získal zpět svého ztraceného Babu. Hra slibuje ponořit hráče do emotivního příběhu o smutku, ztrátě a lásce.

Hra bude dostupná na PlayStation 5, Xbox Series X/S, Switch a PC 23. dubna, a to i pro předplatitele PlayStation Plus Extra a Premium bez dalších nákladů.

Obrázek: playstation.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS