Přeskočit na obsah

Televizní seriál Fallout zvýšil zájem o stejnojmenné videohry

Populární televizní adaptace Fallout od Prime Video znovu oživila zájem o herní série Fallout. Díky seriálu se výrazně zvýšil počet aktivních hráčů starších i novějších titulů na platformě Steam.

Zájem o hry Fallout

Úspěch televizního seriálu Fallout na platformě Prime Video má přímý dopad na videoherní svět. Podle datové platformy SteamDB došlo ke znatelnému nárůstu počtu aktivních hráčů her z řady Fallout na Steamu.

Hry jako Fallout 4, vydaná v roce 2015, a Fallout New Vegas z roku 2010, společně s relativně novějším titulem Fallout 76, všechny zaznamenaly zdvojnásobení svého počtu souběžných hráčů. Fallout 76 dokonce dosáhl nového rekordu s počtem 39 455 souběžných hráčů na Steamu, což je nejvyšší úroveň od jeho vydání.

Nejen novější hry se těší zvýšené popularitě, ale i starší tituly jako Fallout 2 a první hra Fallout si připsaly nové vrcholy v počtu aktivních hráčů. Zatímco moderní statistiky pro konzolové a PC verze hry mimo Steam nejsou k dispozici, je jasné, že obliba her Fallout se rozšířila po celém světě.

Obrázek: amazon.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS