Přeskočit na obsah

TikTok aktualizuje pokyny pro komunitu, aby poskytoval uživatelům lepší ochranu

Společnost TikTok oznámila několik nových aktualizací svých pokynů pro komunitu, aby zlepšila svůj přístup k bezpečnosti uživatelů a bojovala s různými rostoucími obavami pramenícími z klipů na TikToku.

Aktualizace přicházejí po řadě zpráv o závažných zraněních v důsledku výzev na TikToku, spolu s radami od odborníků ohledně vystavení určitým typům materiálů a o tom, jak to může ovlivnit ohromně mladé publikum TikToku.

TikTok říká, že všichni uživatelé budou v nadcházejících týdnech informováni o aktualizacích v aplikaci, ale zde je pohled na konkrétní prvky zaměření s těmito změnami.

Za prvé, TikTok aktualizuje svá pravidla týkající se výzev a nebezpečných činů se zvláštním zaměřením na sebevražedné podvody, aby se snížil dosah a vystavení těchto trendů.

Podle aktualizovaných pokynů TikTok:

„Obsah, který podněcuje nebo propaguje sebevražedné nebo sebepoškozující hoaxy, není povolen. To zahrnuje alarmující varování, která mohou způsobit paniku a rozsáhlé škody. Taková varování odstraníme a zároveň povolíme obsah, který se snaží rozptýlit paniku a propagovat přesné informace o takových hoaxech.“

Loni v listopadu společnost TikTok provedla rozsáhlou studii s cílem posoudit potenciální nebezpečí uživatelů účastnících se virálních výzev po různých zprávách o významném poškození v jejich důsledku. Jedním z klíčových zjištění této zprávy bylo, že i varování před sebevražednými podvody mohou způsobit úzkost tím, že jim neúmyslně dodají důvěryhodnost a přidají strach.

“Výzkum ukázal, jak varování o sebepoškozujících hoaxech – i když jsou sdílena s těmi nejlepšími úmysly – mohou ovlivnit pohodu dospívajících tím, že budou s podvodem o sebepoškozování zacházet jako s reálným.”

TikTok se zavázal, že v souvislosti s tímto prvkem podnikne kroky vedoucí k této aktualizaci, která nyní rozšíří vynucovací opatření proti takovému obsahu.

Toto je klíčové zaměření platformy. Loni v Itálii zemřela 10letá dívka poté, co se zúčastnila „výzvy zatemnění“ v aplikaci, což vedlo k tomu, že italské úřady donutily TikTok zablokovat účty všech uživatelů, jejichž věk nemohl ověřit. Populární „Milk Crate Challenge“, která se stala trendem na začátku tohoto roku, zavinila, že mnoho lidí utrpělo vážná zranění poté, co se pokusili vylézt na hromady plastových přepravek. Mezi další související trendy patří „Benadryl challenge“, vosk na celý obličej, „výzva k praskání zad” a další.

Hoaxy o sebepoškozování obecně zahrnují nasměrování lidí k provádění řady škodlivých činností, které se postupně stupňují a mohou nakonec vést k sebepoškozování a dokonce k sebevraždě. Trendy jako „Výzva modré velryby“ a „Momo“ patří k tomuto více znepokojivému prvku, kde fiktivní postavy rozehrávají hororový scénář, který může uživatele zatáhnout do nebezpečného chování.

Díky novým aktualizacím bude TikTok pracovat na odstranění ještě většího množství tohoto obsahu a souvisejících prvků.

Přečtěte si více: socialmediatoday.com

Zdroj: SOCIAL MEDIA NETWORK NEWS

Zdroj: B2B NETWORK NEWS