Přeskočit na obsah

Trh eSIM poroste do roku 2027 téměř o 250 %

Očekává se, že trh s vestavěnými SIM kartami vzroste z přibližně 4,7 miliardy USD v letošním roce na 16,3 miliardy USD do roku 2027 – což představuje 249% nárůst během tohoto období, podle Juniper Research.

Celkový počet smartphonů, které využívají eSIM, vyskočí z letošních zhruba 986 milionů na 3,5 miliardy do roku 2027, odhaduje Juniper.

Analytická firma tvrdí, že spotřebitelská zařízení s podporou eSIM, jako je iPhone 14 pouze s eSIM od společnosti Apple, povedou k většímu přijetí této technologie ze strany operátorů. Předpovídá také, že Apple rozšíří zavádění zařízení pouze s eSIM do Evropy během roku 2023, přičemž technologie eSIM bude klíčová pro minimalizaci časově náročného uzavírání roamingových dohod na roztříštěném evropském telekomunikačním trhu. Konkurenti Applu, jako je Google a Samsung, budou vyvíjet zařízení Android pouze s eSIM, aby zůstali konkurenceschopní a udrželi si pozici na globálním trhu, dodal Juniper.

„Navzdory obavám operátorů z rušivého dopadu eSIM na stávající obchodní modely bude rostoucí podpora ze strany výrobců chytrých telefonů vyvíjet další tlak na operátory. V reakci na to musí poskytovatelé služeb podporovat konektivitu eSIM, aby se vyhnuli úbytku účastníků s tím, jak se zvyšuje povědomí o technologiích,“ uvedla Scarlett Woodford, autorka výzkumu.

Očekává se, že trh v Číně a Indii budou do roku 2027 tvořit asi 25 % smartphonů, které používají eSIM, přičemž Spojené státy budou tvořit asi 10 % předpokládaného trhu smartphonů s eSIM. Juniper však poznamenává, že to závisí na technologii vyvíjené ke spokojenosti čínské vlády, která v současné době neumožňuje svým domácím výrobcům prodávat zařízení eSIM na jejich domácím trhu, protože eSIM neumožňuje požadovanou úroveň monitorování a sledování zařízení ze strany čínské vlády. Juniper uvedl, že růst eSIM v Číně bude záviset na implementaci standardů specifických pro danou zemi.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy