Přeskočit na obsah

Třípásmový přístupový bod WAX630

Společnost NETGEAR představila nový třípásmový multigigabitový Wi-Fi 6 přístupový bod AX6000 (WAX630) spravovaný prostřednictvím služby Insight. Rodina přístupových bodů s Wi-Fi 6 spravovaných službou NETGEAR Insight se tak rozrostla o čtvrtého člena.

Třípásmový přístupový bod WAX630 je navržen tak, aby poskytoval maximální Wi-Fi výkon zejména malým a středním firmám. Hodí se především do prostředí s otevřeným prostorem, kde je potřeba zajistit souběžné Wi-Fi připojení velkému počtu uživatelů. Výhody nového přístupového bodu proto ocení typicky školy, výrobní závody, sklady nebo kancelářské prostory středně velkých firem.

Pokročilé funkce a kompatibilita

NETGEAR WAX630 přináší prémiovou Wi-Fi 6 (802.11ax) nové generace a ve srovnání s Wi-Fi 5 (802.11ac) přináší až o 40 % vyšší rychlost každému připojenému zařízení.1 Je kompatibilní s dalšími přístupovými body NETGEAR spravovanými službou Insight, včetně modelů s Wi-Fi 5 (WAC510, WAC540) a Wi-Fi 6 (WAX610, WAX610Y, WAX620). Novinka navíc umožňuje vzájemné propojení přístupových bodů pomocí technologie Instant Mesh – bezdrátové backhaulové technologie společnosti NETGEAR.2 Model WAX630 je dále vybaven dvěma ethernetovými porty – jedním gigabitovým ethernetovým portem a jedním 2,5gigabitovým ethernetovým portem Power-over-Ethernet (PoE ++).

Přístupový bod WAX630 také umožňuje až 12 streamů (4×4 v každém pásmu), přičemž všechna tři pásma podporují Wi-Fi 6 a každá jednotka je schopna dodávat agregovanou datovou propustnost až 6,0 Gb/s. Unikátní třípásmové řešení, navržené speciálně pro nasazení v prostředí s vysokou hustotou klientských zařízení, umožňuje buď jedno vyhrazené pásmo pro bezdrátový backhaul se dvěma fronthaulovými pásmy pro klientská zařízení, nebo 2,5Gb/s kabelový backhaul se třemi fronthaulovými pásmy pro připojení klientských zařízení. Díky tomu se NETGEAR WAX630 řadí mezi nejuniverzálnější a nejvýkonnější přístupové body v oboru.

Vzdálená správa a robustní zabezpečení

Služba NETGEAR Insight umožňuje správu WAX630 a dalších zařízení přes mobilní aplikaci nebo prohlížeč. Přes Insight mohou prodejci a poskytovatelé spravovaných služeb (MSP) vzdáleně nastavovat, monitorovat a udržovat síť zákazníků.

NETGEAR WAX630 poskytuje robustní zabezpečení sítě Wi-Fi podnikové třídy se 128bitovým až 192bitovým šifrováním WPA3, možností nastavení VLAN a až šestnácti různých SSID.

Cena a dostupnost

Přístupový bod WAX620 je možné zakoupit v síti obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 8.390 Kč s DPH (329 eur).

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy