Přeskočit na obsah

Twitch.tv unikl obrovský objem dat včetně výplat tvůrců

Streamovací platformě Twitch.tv uniklo obrovské množství dat, které zahrnovalo i citlivé informace. Provozovatel tvrdí, že šlo o chybu serveru.

Chyba serveru údajně stála za největším únikem dat v historii streamovací platformy Twitch.tv, během kterého se na internet dostala ohromná porce dat včetně výplat velkých streamerů. Mezi nimi se objevil například i český streamer Agraelus. Chybou serveru pravděpodobně bylo špatné nastavení, o němž se zatím neví, jak dlouho trvalo. Podle provozovatelů však nemělo dojít k úniku přihlašovacích údajů uživatelů, informací o kreditních kartách a dalších platebních prostředcích a došlo k resetu veškerých streamovacích klíčů pro zajištění bezpečnosti.

Soubory s daty se dostaly na internet ve formě torrentu od anonymního uživatele. Podle britské BBC někteří ze streamerů potvrdili, že tato data souhlasí a jsou tedy autentická. Objevila se také například jména streamerů, kteří nemají být banováni. Zřejmě kvůli tomu, že jejich ban by mohl znamenat velký ušlý zisk. Případné prohřešky těchto streamerů se tak zjevně předávají konkrétní osobě, která je teprve posuzuje. Nejde o jediný problém Twitche v poslední době. S kritikou se platforma setkávala nejen kvůli takzvaným hot tub streamerkám, ale také pro hate raidy, při kterých se na něčí stream nahrnulo velké množství diváků s negativními komentáři. Následnou reakcí na to byl “a day off Twitch” kdy se velká část světových streamerů rozhodla organizovaně na jeden den z platformy stáhnout a nevysílat.

Martin Havel

Obrázek: abc.net.au

 

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS