Přeskočit na obsah

Ukrajinský správce domény .ua přesunul část systémů do českého datacentra

Ukrajinský správce národní domény .ua, organizace Hostmaster, přesunul část podpůrných systémů ukrajinského doménového registru do českého datacentra. Oznámilo to tuzemské doménové sdružení CZ.NIC. Uvedlo, že na projektu vedle něj spolupracovali odborníci z národního propojovacího uzlu NIX.CZ.

„V předchozích dnech byly dokončeny práce na infrastruktuře, na ní se již rozbíhá ostrý provoz. Realizaci projektu významně pomohli naši partneři, kteří ve velmi krátkém čase dokázali poskytnout nebo zapůjčit potřebný hardware, či zajistit zahraniční konektivitu,“ uvedl mluvčí CZ.NIC Vilém Sládek.

Serverovou část projektu měli podle něj na starosti specialisté z CZ.NIC, o síťovou část se postarali odborníci z propojovacího uzlu NIX.CZ, kteří také dodali připojení do svého uzlu o kapacitě 100 Gbit/s.

„Za pomoc v této nelehké situaci jsme upřímně vděčni našim českým kolegům z CZ.NIC a NIX.CZ, s nimiž máme dobré vztahy a se kterými se za normální situace vídáme na odborných mezinárodních fórech,“ řekl ředitel organizace Hostmaster Oleh Levčenko.

Ukrajina má registrovaných přes 560.000 domén s koncovkou .ua. V Česku je domén s národní koncovkou .cz téměř třikrát tolik.

Zdroj: allnews.cz

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy