Přeskočit na obsah

Unikly další informace z Rockstar Games ohledně GTA IV a Red Dead Redemption 2

Na základě informací od leakerů, kteří se specializují na hry Rockstar, můžeme fanouškům značek této společnosti přinést jednu dobrou a jednu špatnou zprávu.

Remaster a next gen update?

Na základě neúspěchu remasterové edice GTA: The Trilogy se studio rozhodlo nepokračovat v oživování starých značek formou remasterů nebo remaků. GTA: Trilogie vyšla ve velmi špatném stavu a občas připomínala horší verzi původních her.

Osobně jako hráč nevidím v tomto argumentu logickou opodstatněnost. Studio se mělo z této chyby poučit a věnovat se více budoucím remasterům. Bohužel, pokud se toto rozhodnutí skutečně potvrdí, remasteru Red Dead Redemtion nebo GTA IV se nedočkáme.

Dobrou zprávou však zůstává stále reálná možnost, že Red Dead Redemtion 2 vyjde v nové verzi pro konzole současné generace. Hra nepotřebuje mnoho úprav, abychom mohli mluvit o remasteru. Spíše by se hodil FPS patch pro současnou generaci konzolí a případně samostatný list s trofejemi/úspěchy pro sběratele, kteří by chtěli hru dokončit na 100 % ještě jednou.

Teoreticky můžeme očekávat oznámení nové verze hry ještě letos. Pravděpodobně bude oznámena někdy v létě nebo na konci roku na předávání herních cen.

Nakonec si dovolím ještě jednu dobrou zprávu na základě úniku informací. Unikly možné informace o novém GTA VI, které se týkají především hlavních postav, roku, ve kterém se hra odehrává (2023, takže teoreticky by hra mohla vyjít příští rok), a nové informace o hře.

Všechny tyto informace nejsou oficiálně potvrzené, ale osobně předpokládám, že se budou zakládat na pravdivých informacích.

Obrázek: rockstargames.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS