Přeskočit na obsah

Úspěch seriálu Fallout popularizuje i deskové hry a knihy

Fallout seriál nejenže zaznamenal úspěch na platformě Amazon Prime Video, ale také výrazně zvýšil prodeje videoher a stolních her ze série Fallout.

Seriál Fallout a úspěch her

Adaptace videoher do televizních seriálů nebo filmů může přinést divákům možnost bezprostředně se ponořit do světa hry, což potvrzuje i nedávný úspěch seriálu Fallout od Bethesdy. Po uvedení tohoto seriálu na Amazon Prime Video nejenže vzrostly prodeje videoher ze série Fallout, ale úspěch se projevil i ve světě stolních her.

Například ve vydavatelství Modiphius před premiérou seriálu došlo k vyprodání „základních knih“ pro jejich stolní RPG hry zasazené do vesmíru Bethesdy. V reakci na zvýšený zájem jsou nyní tyto RPG knihy opět k dispozici v předobjednávce.

Podobný nárůst zájmu zaznamenalo i stolní hra Fallout: Wasteland Warfare. Na nedávném veletrhu Salute 51 vzbudila velký zájem i chystaná stolní hra Fallout: Factions a miniatury ze seriálu Fallout. Miniatury byly vyprodány během prvních devadesáti minut po otevření dveří veletrhu. Ukazuje se tak zajímavý trend, kde televizní adaptace může významně podpořit nejen prodeje přímo spojené s hrou, ale také rozšířit zájem o širší merchandising a herní aktivity spojené s danou značkou. Trend jsme mohli například sledovat i v rámci seriálu The Last of Us, kde poté vzrostl zájem o stejnojmennou hru.

Obrázek: primevideo.com

Zdroj: Gamers Generation 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS