Přeskočit na obsah

Útrata za domácí nabíjení elektromobilů přesáhne v roce 2026 celosvětově 16 miliard dolarů

Globální výdaje na nabíjení elektromobilů (EV) doma překročí v roce 2026 celosvětově 16 miliard dolarů, ze 3,4 miliardy dolarů v roce 2021, uvádí nová studie.

Podle Juniper Research je rychlý růst o více než 390 procent v příštích pěti letech způsoben nižšími náklady a pohodlím domácího nabíjení elektromobilů, spíše než používáním nákladných a často nepohodlných veřejných nabíjecích sítí.

Juniper uvádí, že nedostatečný přístup k nabíjení doma pro obyvatele měst je hlavním problémem, ale vzhledem k tomu, že elektrická vozidla jsou v současné době drahá, je pravděpodobné, že uživatelé budou mít přístup k parkování mimo ulici.

Vzhledem k roztříštěné dostupnosti a vysokým nákladům veřejných nabíjecích sítí výzkum doporučuje, aby prodejci domácích nabíjecích stanic a výrobci automobilů vytvořili partnerství, aby se domácí nabíjení stalo ústředním bodem budoucích přechodů na elektromobily.

Zpráva, EV Charging: Key Opportunities, Challenges & Market Forecasts 2021-2026 zjistila, že do roku 2026 bude více než 21 milionů domácností na celém světě nabíjet pomocí domácího nástěnného boxu, z pouhých dvou milionů v roce 2021.

To odráží, že zatímco veřejné dobíjecí sítě rychle rostou, pokud jde o přístup, domácí nástěnné boxy zažijí v příštích pěti letech velmi silný růst.

„Domácí nástěnné boxy jsou pohodlné a levnější než alternativy, přičemž je povinností výrobců automobilů i vlád podporovat zavedení domácího nabíjení, aby byla zajištěna budoucnost elektrické mobility,“ řekl autor výzkumu Nick Maynard.

Výzkum zjistil, že globální příjmy z hardwaru z domácích nabíjecích nástěnných boxů dosáhnou v roce 2026 5,5 miliardy USD, z pouhých 1,8 miliardy USD v roce 2021.

Zpráva doporučuje, aby se výrobci nabíječek pro elektromobily zaměřili na partnerství s výrobci automobilů s cílem urychlit přijetí, jinak je předběhnou výrobci s lepšími partnerskými vztahy.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS