Přeskočit na obsah

Veřejná konzultace k vysokorychlostnímu internetu

MPO 20. října zahájilo první kolo veřejné konzultace k navrhovanému rozsahu zeměpisných cílových oblastí, ve kterých bude možné realizovat zavádění sítí vysokorychlostního přístupu k internetu s podporou z veřejných zdrojů v rámci připravované výzvy.

Je tedy možné se vyjádřit k pokrytí ČR vysokorychlostním internetem: MPO dle svých slov uvítá i případné připomínky starostů.

Veřejná konzultace je rozdělena do dvou kol:

V rámci I. kola budou ověřeny a doplněny údaje o existujících sítích získané ČTÚ prostřednictvím elektronického sběru dat (dále ”mapování”), budou doplněny tyto informace týkající se mobilních sítí a budou zjištěny údaje o plánovaných investicích výstavby sítí vysokorychlostního přístupu k internetu.

Ve II. kole budou zveřejněny hlavní charakteristiky plánovaného opatření a seznam zeměpisných cílových oblastí určených na základě mapování a ověřených prostřednictvím I. kola veřejné konzultace, a MPO vyzve zúčastněné strany, aby se k danému opatření vyjádřily.

I. kolo veřejné konzultace je otevřeno od 20. 10. 2021 do 22. 11. 2021.

Jak uplatnit vaše připomínky samospráv k veřejné konzultaci, to se dozvíte na názorném videu, které obsahuje i další praktické informace k veřejné konzultaci.

www.verejnakonzultace.cz

Zdroj: smscr.cz

@RadekVyskovsky

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy