Přeskočit na obsah

Verizon nasazuje privátní síť na trati Formule 1 Miami Grand Prix

V rámci přípravy na tisíce fanoušků očekávaných na letošní Grand Prix Formule 1 Crypto.com Miami společnost Verizon nasadila soukromou bezdrátovou síť na stadionu Hard Rock v Miami Gardens. Očekává se, že se akce zúčastní téměř čtvrt milionu lidí a Verizon je přesvědčen, že její řešení poskytne robustní, vysokorychlostní a nízkolatenční konektivitu pro řešení správy míst, jako je skenování vstupenek a správa digitálních nápisů, stejně jako „snížené rušení a větší soukromí a bezpečnost.“

„S privátními sítěmi vylepšují provozovatelé míst stávající provoz a umožňují fanouškům rychle se dostat do místa konání, nakoupit zboží a dostat se na svá místa,“ řekl Kyle Malady, generální ředitel společnosti Verizon Business. „Ve sportu, jako je závodění, si nikdo nechce nechat ujít ani vteřinu akce a fanoušci budou mít prospěch nejen z privátní sítě, ale naše 5G Ultra Wideband síť pokrývá oblast Hard Rock Stadium, takže účastníci mohou streamovat, tweetovat a sdílet. jejich zkušenosti rychle a spolehlivě.“

Soukromá síť také umožní komunikaci v reálném čase mezi členy závodního týmu a mezi zaměstnanci místa pro provozní účely.

Zákazníci Verizonu, kteří se zúčastnili loňské akce Formule 1, použili 19 TB dat a inženýři operátora očekávají, že toto využití letos vzroste. Proto nasadili další služby 4G a 5G ve všech oblastech v rámci trati a kolem ní pomocí kombinace pásma C a mmWave pro 5G.

Dále inženýři zvýšili kapacitu vláken přidáním 864 vláken vláken do severovýchodních, jihozápadních a severozápadních rohů distribuovaného anténního systému na stadionu Hard Rock a na západní části. Verizon také rozšířil vlákno pro mobilní stanoviště podél trati a na parkovišti přidal technologii pro zvýšení výkonu, která „rozděluje davy do sektorů jako plátky koláče“, z nichž každý lze individuálně upravit, aby zvládl bezdrátový provoz.

Kromě stadionu společnost Verizon nedávno upgradovala celou oblast Miami, takže 94 % jejích zákazníků má nyní přístup ke službě 5G Ultra Wideband, což je značka operátora pro sítě mmWave a CBRS.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS