Přeskočit na obsah

WEF používá metaverse pro spolupráci soukromého a veřejného sektoru

Světové ekonomické fórum (WEF) oznámilo, že buduje „Global Collaboration Village“ – využívající potenciál metaverse – jako virtuální budoucnost spolupráce veřejného a soukromého sektoru.

Ve spolupráci se společnostmi Accenture a Microsoft je cílem poskytnout pohlcující prostory, kde se mohou zúčastněné strany „scházet, tvořit a jednat“ při řešení nejnaléhavějších výzev světa.

Kritické globální problémy

„Od našeho založení v roce 1971 fórum sloužilo jako platforma, kde se mohou podniky, vláda, občanská společnost a další zainteresované strany setkávat a řešit kritické globální problémy,“ řekl Klaus Schwab, zakladatel a výkonný předseda WEF.

“Metaverse ovlivní způsob, jakým lidé, vlády, společnosti a společnost obecně myslí, pracují, interagují a komunikují za účelem kolektivního řešení problémů globální agendy.”

Pokračoval: „Global Collaboration Village bude rozšířením veřejných soukromých platforem Světového ekonomického fóra a osobních setkání a poskytne otevřenější, udržitelnější a komplexnější proces sbližování.“

Global Collaboration Village spojí klíčové globální zainteresované strany – mezinárodní organizace, vlády, partnerské společnosti a organizace občanské společnosti – aby si představili alternativní budoucnost, prozkoumali nápady pohlcujícím způsobem a představili si, jaký by mohl být budoucí svět. Fórum uvedlo, že si klade za cíl být průkopníkem v tomto novém prostoru a spojit ostatní, aby v něm spoluvytvářeli.

„I když je metaverse teprve v počátcích, již nyní je velkým příslibem nejen pro předefinování toho, jak organizace fungují a interagují, ale také pro podporu efektivního partnerství veřejného a soukromého sektoru,“ řekla Julie Sweet, předsedkyně a generální ředitelka společnosti Accenture.

„Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat se Světovým ekonomickým fórem a Microsoftem při vytváření Global Collaboration Village a průkopnictví důvěryhodného metaverzního prostoru. To doplní spolupráci fóra v reálném světě a pozve řadu různých zúčastněných stran, aby se spojili, aby řešili nejkritičtější světové výzvy a inovovali udržitelnější budoucnost pro všechny.“

Klíčové cíle Global Collaboration Village:

Globální spolupráce – vytvořit nový virtuální prostor, kde lze posílit globální interakci a nalézt kooperativní řešení
Interaktivita – poskytovat pohlcující zážitky pro podporu lepšího pochopení klíčových globálních výzev
Inkluzivita – nabídnout veřejný prostor pro spolupráci, kde je podporována a umožněna široká účast v diskusích o naléhavých globálních problémech
Dopad – platforma a všechny její cíle jsou zaměřeny na urychlení účinnějších individuálních a kolektivních akcí v souladu s posláním fóra a závazkem zlepšit stav světa.

Světové ekonomické fórum ve spolupráci se strategickými partnery Accenture a Microsoft představilo na výročním zasedání 2022 celkový koncept a architekturu Global Collaboration Village a také důkaz o konceptu zkušeností a funkčnosti.

Podle WEF je spuštění prvním krokem na nové cestě. Fórum bude v nadcházejících měsících a letech pokračovat v rozvoji Global Collaboration Village spolu se skupinou zakládajících partnerů s cílem přeměnit metavesmír na místo, kde lze posílit a znovu nabít mezinárodní spolupráci.

WEF navíc zahajuje novou iniciativu na téma Definování a budování Metaverse, která svolává více než 60 předních společností z technologických a jiných sektorů spolu s odborníky z vlád, akademické obce a občanské společnosti, aby urychlili vývoj rámců správy a politiky pro metavesmír a posílit příležitosti k vytváření ekonomických a sociálních hodnot.

Záměrem iniciativy a Global Collaboration Village je pomoci utvářet základy metavesmíru, aby bylo od počátku skutečně vytvořeno spravedlivé, interoperabilní a bezpečné digitální prostředí.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy