Přeskočit na obsah

West Midlands digitalizuje tramvajový systém

West Midlands Metro nainstalovala digitální rádiový komunikační systém pro provozování tramvajové dopravy v rámci modernizace za 1,3 miliardy GBP. Nový rádiový systém umožňuje operátorovi sledovat pohyby tramvají a cestujících prostřednictvím sítě a poskytuje mechanismus pro přesnou a efektivní reakci na nehody.

V nadcházejících letech se síť ztrojnásobí díky dalším tramvajím, modernizaci zařízení pro údržbu depa a operačnímu centru.

Nový rádiový systém je navržen a nasazen společností TES Communication Solutions a přidá další vylepšené možnosti hlasu a dat pro současnou a budoucí síť pro Transport for West Midlands, která je součástí West Midlands Combined Authority (WMCA).

Součástí programu modernizace a rozšiřování je několik řídicích, komunikačních a informačních systémů pro cestující, které podporují a udržují plynulý provoz tramvaje.

Poskytují West Midlands Metro schopnost sledovat pohyby tramvají a cestujících pomocí sítě a mechanismus reagovat na jakékoli incidenty s přesností a efektivitou.

Nové digitální mobilní rádio bude propojeno se stávajícím automatickým lokalizačním systémem vozidel (AVLS), aby poskytlo datový nosič pro některé z palubních systémů. To umožní AVLS komunikovat s operátory v řídicím centru v reálném čase.

Podle WMCA se jedná o zásadní zlepšení oproti současnému systému VHF, který může pracovat pouze s hlasovými hovory. Všechny stávající tramvaje budou upgradovány na nový rádiový systém s přechodem na novou síť v následujících měsících.

Díky významné investici a expanzi do metra West Midlands bylo v prosinci 2019 otevřeno prodloužení Centenary Square s rozšířením Edgbaston, které má být otevřeno letos a poté bude následovat rozšíření Wolverhampton. V současné době je ve výstavbě nová čelní trať sestávající z dalších 15 zastávek tramvají na Brierley Hill, která bude uvedena do provozu v roce 2023.

Rozšíření systému bude nakonec zahrnovat i cestu na mezinárodní letiště v Birminghamu, která je v současné době ve fázi návrhu. WMCA také objednal dalších 21 tramvají, aby usnadnil expanzi.

Zdroj: smartcitiesworld.net

The post West Midlands digitalizuje tramvajový systém first appeared on IOT NETWORK NEWS.