Přeskočit na obsah

Windows 365 ruší bezplatné zkušební verze kvůli „velké poptávce“

Windows 365 byl spuštěn teprve na začátku měsíce, ale společnost Microsoft již musela zrušit bezplatné zkušební verze pro svou novou cloudovou službu kvůli „velké poptávce“.

Služba založená na předplatném umožňuje zákazníkům pronajmout si počítač a poté streamovat Windows 10 nebo 11 do svého zařízení prostřednictvím webového prohlížeče.

Do jednoho dne od spuštění registrací však služba dosáhla maximální kapacity.

„Po velké poptávce jsme dosáhli kapacity pro zkušební verze systému Windows 365,“ stojí v prohlášení z účtu Microsoft 365 na Twitteru. „Zaznamenali jsme neuvěřitelnou odezvu na Windows 365 a musíme pozastavit náš bezplatný zkušební program, zatímco zajišťujeme další kapacitu,“ vysvětlil Scott Manchester, ředitel správy programu Windows 365.

I když jsou v tuto chvíli k dispozici pouze pro firmy, stále zjevně existuje větší poptávka, než Microsoft očekával. Cena za uživatele začíná na 20 dolarech měsíčně za jeden vCPU, 2 GB RAM, 64 GB úložiště a 12 GB šířky pásma, pokud již máte licenci Windows 10.

Existuje celá řada konfigurací Windows 365, včetně jedné, která obsahuje osm vCPU, 32 GB RAM a 512 GB úložiště za 158 dolarů měsíčně.

Všechny různé cenové možnosti jsou k dispozici na webových stránkách společnosti Microsoft, ale nyní se budete moci zaregistrovat pouze pro zájem o bezplatnou zkušební verzi, protože společnost Microsoft dosáhla kapacity tak rychle.

Zdroj: cloudcomputing-news.net

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS