Přeskočit na obsah

Yondr a Everstone vytvořily společný podnik na vývoj datových center za 1 miliardu USD

Firma pro datová centra Yondr Group vytvořila společný podnik se soukromou investiční společností Everstone Group s cílem vyvinout datová centra v Indii. Působí pod značkou EverYondr a první zařízení bude v metropolitní oblasti Bombaj,

Pozemek a zdroje pro vývoj již byly získány a datové centrum dodá 30MW do roku 2023 a 60MW kapacity až bude plně rozvinuto.

„Včasná akvizice prvního kampusu společnosti EverYondr v metropolitním regionu Bombaj posiluje náš závazek vůči tomuto regionu,“ řekl Dave Newitt, generální ředitel společnosti Yondr Group. „Spojením hlubokých znalostí Everstone o indickém trhu a technických znalostí společnosti Yondr a zkušeností s rozvojem kapacit ve velkém měřítku, bude tento společný podnik poskytovat našim klientům bezkonkurenční hodnotu.“

Společný podnik má počáteční financování ve výši 1 miliardy USD na rozvoj řady hyperscale datových center po celé Indii. Společnosti uvedly, že plánovaný vývoj zahrnuje mimo jiné metropole v Bombaji, Hyderabadu, Bangalore, Chennai a Dillí.

Realitní rameno společnosti Everstone, Indospace, je největším indickým developerem průmyslových nemovitostí s více než 47 miliony čtverečních stop ve vývoji.

“Aby se vyhovělo zrychlenému tempu zavádění cloudu, společnosti ve velkém měřítku stále častěji hledají důvěryhodné partnery, kteří by jim pomohli realizovat jejich potřeby expanze,” dodal Sameer Sain, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Everstone Group. “Globální zkušenosti společnosti Yondr, v kombinaci se silnými schopnostmi Everstone v Indii, poskytnou klientům důvěryhodnou a konzistentní volbu.”

V roce 2021 se společnosti Digital Realty, Iron Mountain a EdgeConneX spojily s investičními partnery za účelem rozvoje datových center v Indii. Ve stejné době, jako CapitaLand, NTT, STT GDC, PDG, Hiranandani Group a Reliance Jio, všechny letos učinily oznámení ohledně hyperscale zařízení v zemi.

Yondr se tradičně zaměřuje na rozvoj v Evropě, ale na začátku tohoto roku oznámil plán expanze ve výši 2 miliard USD do Severní a Jižní Ameriky – včetně kampusu o rozloze 270 akrů v Severní Virginii.

Zdroj: datacenterdynamics.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy