Přeskočit na obsah

Zaměstnanci Arkane doufali ve zrušení Redfall

V roce 2020 došlo k převzetí společnosti Bethesda firmou Microsoft. To v některých pracovnících studia Arkane vzbudilo tichou naději, že se projekt Redfall přeorientuje na hru pro jednoho hráče nebo dokonce zcela zastaví.

Problémy s Redfall

Přesto vývoj hry pokračoval podle plánu, s tím, že jediným zásadním zlomem bylo zrušení verze pro PlayStation 5. Microsoft po akvizici zaujal pasivní pozici a dal zelenou k pokračujícímu vývoji hry.

Po spuštění 2. května se Redfall setkal s chladným přijetím kritiky i hráčů. Hra získala skromné hodnocení 5 z 10 bodů. Hlava Xboxu vyjádřila zklamání z výsledné podoby hry a veřejně se přiznal k vlastnímu rozčarování.

Další zajímavostí je, že práce na hře Redfall začaly již v roce 2018. Tehdy Bethesda ještě patřila pod soukromou společnost ZeniMax, která nebyla vlastněna Microsoftem. V té době ZeniMax vybízela svá studia k vytváření her, které by bylo možné nadále vydělávat i po jejich uvedení na trh. Cílem bylo vytvořit takzvané „hry jako službu“ – formát her, který se stal oblíbeným díky sérii Destiny od studia Bungie.

Obrázek: xbox.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy