Přeskočit na obsah

Zářijové herní menu

Září konečně začíná a s ním také pořádné herní hody. Neznamená to jenom hromadu sportovních titulů, ale také AAA pecky i o něco menší projekty, které se drží zavedeného standardu dvou hlavních sezón v roce. Pojďme se mrknout, jaké novinky si můžete v září zahrát.

F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch | 7.září | PS4

Poměrně nenápadná hra, která je však velmi zajímavým kouskem na našem zářijovém seznamu. Upřímně mě trailer hodně namlsal a tato akční 2,5D rubačka s králíkem v hlavní roli láká skoro nejvíce. Jde o titul exkluzivní pro majitele Playstationu a můžete se v něm těšit na efektní souboje, spoustu zmutovaných zvířátek a také bionické doplňky, které z vaší postavy budou dělat nelítostného zabijáka, na kterého se nechytá snad ani králíček z Monty Pythonova svatého grálu.

Life is Strange: True Colors | 10. září | PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch

Další pokračování úspěšné série epizodických adventur, které nás tentokrát zavede do zcela nového městečka, a kromě jedné postavy nás také seznámí se zcela novým osazenstvem. Vžijeme se do role Alex, jejíž speciální dovedností je, že dokáže cítit pocity ostatních. Jak se má v příběhu ukázat, tato dovednost může vést k odhalení nejednoho tajemství, které by jinak jistojistě zůstalo pohřbeno. Hra poprvé vyjde rovnou komplet v jeden den a ne po epizodách, jak bylo u série Life is Strange zvykem.


NBA 2K22 | 10. září | PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch

První podzimní měsíce již tradičně patří sportu, a to nejen ve skutečném světě, kde startují nové sezóny, ale také v tom herním. Každý rok vychází nová FIFA, NHL či NBA. Ani letos tomu není jinak a další díl série od 2K nás opět přivede na palubovky s těmi nejlepšími hráči světa basketbalu.


Deathloop | 14. září | PC, PS5

Nová generace konzolí se konečně alespoň trošku začíná rozbíhat a čerstvé hry, které na ni vycházejí se množí. Byť mnohdy pouze s tím, že lépe vypadají a běží. Jedno z výjimek je ale Deathloop. Ten se na starší generaci konzolí nepodívá a užijí si ho pouze majitelé PS5 a našlapaných PC. Hra slibuje akcí nabušenou hratelnost se spoustou střelby, nožů a dalších způsobů likvidace nepřátel. Vaším úkolem bude překonat nemožné, abyste zabili svůj cíl a pomáhat vám k tomu bude i vaše vlastní selhání. To vám totiž vždy odemkne nové možnosti. Naprosté vtažení hráče do hry má mimo jiné zařídit i díky speciálním funkcím ovladače Dualsense. Zda budou tyto funkce dostupné i na PC je ovšem otázkou.


Kena: Bridge of Spirits | 21. září | PC, PS5, PS4

Kena už tu byla minulý měsíc, jenže vývojáři nestihli vše doladit a museli tak vydání o měsíc posunout, proto si dává repete  v našem menu na září. Pro moji maličkost jedna z nejočekávanějších her letošního roku vůbec. Kena: Bridge of Spirits je nádherně vypadající akční adventurou, která slibuje zábavu pro všechny věkové kategorie, příjemný příběh i zajímavé souboje kombinující boj na blízko i dálku. Pokud se podaří naplnit, co jsme zatím mohli vidět, bude Kena jednou z nejlákavějších titulů, které si můžete v září pořídit.

Diablo II: Resurrected | 22. září | PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch

Tak je to konečně zde. Legenda se vrací, a to v plné parádě. Diablo II: Resurrected přinese klasickou hru, která později doslova definovala svůj žánr a nabízí pro ni zcela nový nablýskaný kabátek, s nímž se může poměřovat s jakoukoliv soudobou hrou. Pokud tak toužíte po návratu do mladších let, nikdy nebyla lepší příležitost. Hrát můžete i v klasické grafice, pokud po tom z nějakého důvodu budete toužit.


Death Stranding Director’s Cut | 24. září | PS5

Death Stranding už se sice dostalo na PS4 i PC ale nyní ho čeká také výprava na PS5 a to rovnou v Director’s Cut verzi. Ta nabídne nové vychytávky, závody a další doplňky, které hru nejen obohatí, ale také ji činí o něco přijatelnější a jednodušší pro hráče, kteří třeba v dřívějšku nechtěli na styl hry přistoupit.


New World | 28. září | PC

MMO od Amazonu, které bylo v přípravě tak dlouho se konečně dočká svého vydání. Po jeho odhalení v beta testu se rozhodně našlo pár nedostatků a míst, která by ještě zasloužila vyžehlit, ale především se nenacházely takřka žádné fungování bránící chyby a hráči se tak po poměrně krátké době mohou těšit na plné vydání a s ním zabřednout do vod dalšího desítky hodin polykajícího MMO zážitku. Pokud vás tento žánr baví, New World je rozhodně hodně svěží vodou, která by vás mohla vytrhnout ze stereotypu WoWka a podobných her.

Martin Havel

Obrázek: hdqwalls.com

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS