Přeskočit na obsah

Závod na přeměnu odpadu na vodík je plánován na zelené louce v Suezu

Zařízení v East Port Said bude vyrábět čistý vodík, který bude pohánět egyptskou domácí energetickou transformaci a umožní mu stát se vývozcem vodíku a hlavním hráčem ve vodíkové ekonomice.

Generální úřad pro ekonomickou zónu Suezského průplavu (SCZone) podepsal memorandum o porozumění (MoU) s H2-Industries na vybudování zařízení na přeměnu odpadu na vodík na nové zelené louce v East Port Said. Projekt má odhadované náklady ve výši 4 miliard USD.

Yehia Zaki, předseda SCZone, vysvětlil, že memorandum o porozumění není povinné, dokud H2-Industries nedokončí všechny studie proveditelnosti, ale doufá, že konečná smlouva se bude shodovat s listopadovou konferencí o klimatu Cop27.

Čistý vodík

H2-Industries, globální společnost zabývající se řešením pro výrobu vodíku a skladování energie, bude vyrábět čistý vodík, který bude pohánět egyptskou domácí energetickou transformaci a umožní jí stát se vývozcem čistého vodíku a hlavním hráčem v nové vodíkové ekonomice.

„Tento projekt má dvojí výhodu v tom, že vytváří hodnotný čistý vodík a zároveň řeší důležitou otázku nakládání s odpady pomocí organického odpadu, včetně plastového odpadu,“ řekl Michael Stusch, generální ředitel H2-Industries.

„Toto je jen první ze tří mezinárodních projektů, kde si vlády na celém světě uvědomují, že organický odpad a zejména plastový odpad, pokud je správně zpracován, může být cenným aktivem a může být použit k výrobě značného množství čisté energie s naším projektem v East Port.” řekl.

Dodal: “Jsme přesvědčeni, že elektrárny na přeměnu odpadu na vodík se svým jedinečným dopadem na místní HDP, místní životní prostředí a nízkonákladové dodávky energie se stanou významnou součástí energetického portfolia každé země, zejména v Africe.”

Tento projekt si klade za cíl výrobní kapacitu 300 000 tun zeleného vodíku ročně, což znamená, že elektrárna bude schopna ročně zlikvidovat čtyři miliony tun tuhého komunálního odpadu (TKO), přepravovaného flotilou popelářských vozů na vodíkový pohon, kterými lze vodík přepravovat a používat je k plnění skladovacích nádrží.

SCZone je ekonomickým uzlem o celkové rozloze 461 km2 podél břehů Suezského průplavu. Je řízen Generálním úřadem pro ekonomickou zónu Suezského průplavu, autonomním orgánem s výkonnými/regulativními pravomocemi. Zahrnuje šest přístavů a ​​čtyři průmyslové zóny, jejichž cílem je vytvářet pracovní příležitosti a podporovat hospodářský rozvoj.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy