Přeskočit na obsah

ZTE zvítězilo s nabídku 5G stanic pro China Mobile

Čínský prodejce ZTE Corporation oznámil, že exkluzivně vyhrál nabídku na 5G základnové stanice od China Mobile Research Institute.

ZTE ve své zprávě uvádí, že tato nová spolupráce posiluje její závazek v oblasti průmyslových aplikací 5G.

“Na základě inovativního řešení China Mobile Research Institute ZTE integrovala svou základnovou stanici a místní výpočetní výkon a rozšířenou podporu pro více backhaul režimů k vývoji mobilních a flexibilních 5G nomádských základnových stanic. Díky nomádským základnovým stanicím 5G dosáhla společnost ZTE fyzického oddělení mezi budováním soukromé sítě a pevným majetkem, což je zásadní inovace v síti 5G,“ uvedl čínský prodejce.

„Kromě toho může stanice poskytovat služby soukromé sítě 5G „plug and play“. Díky široké aplikaci nomádských základnových stanic ZTE 5G se síť lépe přizpůsobí diferencovaným službám a přinese lepší uživatelské prostředí,“ dodala společnost ZTE.

Do budoucna bude společnost ZTE i nadále spolupracovat s China Mobile, aby v průmyslových aplikacích uplatňovala pokročilejší technologie.

China Mobile, největší světový operátor z hlediska předplatitelů, přidal v červenci 28,91 milionu předplatitelů 5G. Operátor uvedl, že minulý měsíc skončil s 279,60 miliony předplatitelů 5G, ve srovnání s 84,05 miliony zákazníků 5G v červenci 2020.

China Mobile od začátku roku přidala celkem 114,6 milionu předplatitelů v segmentu 5G.

Celková základna mobilních uživatelů China Mobile na konci července dosáhla 947,46 milionů, což je nárůst oproti 945,50 milionů v předchozím měsíci.

Podle nedávných tiskových zpráv China Broadcast Network a China Mobile nedávno dokončily výběrové řízení na rozmístění 400 000 základnových stanic 5G v letošním roce, jako součást úsilí společností o spuštění sdílené sítě 5G. Smlouvy získaly společnosti Huawei, ZTE, Datang, Nokia a Ericsson.

Oba operátoři očekávají, že tato sdílená síť dosáhne celonárodního pokrytí během příštích dvou let.

Podle předchozích tiskových zpráv tři největší mobilní operátoři v zemi do konce června aktivovali 961 000 základnových stanic 5G a připojili 365 milionů zařízení kompatibilních s 5G.

Zdroj: rcrwireless.com

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy