Přeskočit na obsah

3D IoT lidarová řešení pro chytrá města představena na CES 2022

Quanergy Systems představila sadu lidarových technologií 3D internetu věcí (IoT) pro chytrá města na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) 2022, který konal v Las Vegas.

Její řešení se používají pro chytrou mobilitu, analytiku řízení maloobchodních toků, řízení obsazenosti budov a detekci narušení perimetru.

Kritické aplikace

Quanergy předvedla svůj 100% solid-state CMOS lidar senzor, který je navržen tak, aby umožnil hromadnou výrobu levných 3D lidarových řešení.

„Řešení řízení toku 3D lidar od Quanergy narušují trh IoT tím, že poskytují přesná data v reálném čase potřebná pro kritické aplikace k automatizaci další nejlepší akce a zlepšení životů a bezpečnosti lidí,“ řekl Kevin Kennedy, generální ředitel společnosti Quanergy.

V oblasti chytré mobility se Quanergy spojila s iCent, Keti a Ekos, aby umožnila inteligentní navigaci pro nabíjecí roboty pro elektrická vozidla (EV), která podle partnerů hraje zásadní roli při budování dopravní infrastruktury pro chytrá města.

Společnost také předvedla Qortex pro počítání lidí, který bude monitorovat a kontrolovat limity obsazenosti v konferenčních místnostech. Quanergy tvrdí, že řešení nabízí bezkonkurenční přesnost detekce pro širokou škálu vzorců dopravy lidí uvnitř i venku a zároveň chrání soukromí jednotlivce.

Pro svou analytiku řízení maloobchodních toků spolupracuje se společností Digital Mortar a nabídne živou demonstraci, sledování a analýzu cest návštěvníků, včetně toku vstupu a výstupu a doby setrvání na určitých stanicích.

Tato data v reálném čase mají za cíl poskytnout maloobchodníkům přehled, aby mohli optimalizovat zkušenost nakupujících a zvýšit příjmy, a zároveň poskytovat, tvrdí Quanergy, nulové riziko osobních údajů.

Quanergy navíc představuje ukázku bezpečnostního řešení, které umožňuje analýzu v reálném čase pro detekci, sledování a klasifikaci narušitelů. Podle společnosti poskytuje integrovaná platforma MQ-8 a Qortex DTC nativní integraci s hlavními systémy pro správu videa a vytváří řešení, které umožňuje rychlé reakce na narušení bezpečnosti a zároveň snižuje nákladné falešné poplachy.

A konečně, ve spolupráci se společností Securitas lze řešení mobilního dohledu Quanergy s integrovaným 3D lidarem nasadit kdekoli, aby byla zajištěna bezpečnost vzdálených míst s omezenou infrastrukturou.

Quanergy Systems je poskytovatelem polovodičových lidarových senzorů na bázi OPA a chytrých 3D řešení pro automobilový průmysl a IoT. Společnost tvrdí, že prostřednictvím jejich řešení mohou podniky využívat pokročilé 3D poznatky v reálném čase k transformaci svých operací v různých odvětvích, včetně průmyslové automatizace, fyzické bezpečnosti, chytrých měst a inteligentních prostorů.

Zdroj: smartcitiesworld.net

Zdroj: IOT NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy