Přeskočit na obsah

Australané nakupují palivo a čipsy pomocí kryptoměn ve 175 prodejnách pohonných hmot

Značka večerek a čerpacích stanic On The Run (OTR) spustila podporu krypto plateb na všech 175 svých čerpacích stanicích a večerkách ve Victorii, Jižní Austrálii (SA) a Západní Austrálii (WA).

Jak již bylo dříve oznámeno, tento krok je součástí spolupráce mezi OTR, singapurskou burzou Crypto.com a DataMesh, poskytovatelem platebních systémů se sídlem v Sydney.

Burza poskytla svou službu Pay Merchant jako vrstvu zúčtování plateb, zatímco Datamesh poskytl terminály v místě prodeje.

Generální ředitel Crypto.com pro Asii a Tichomoří Karl Mohan v rozhovoru pro Cointelegraph poznamenal, že trvalo jen „osm týdnů od doby ověření konceptu do bodu, kdy bylo skutečně získáno plně škálovatelné prostředí připravené na produkci“.

Mohan poznamenal, že zatímco 175 obchodů OTR bylo zpočátku vybaveno infrastrukturou, služba krypto plateb je provozně připravena na mnohem větší rozšíření.

„Nyní se stane, že každý obchodník, ať už jste majitel kavárny nebo někdo, kdo provozuje tisíce obchodů, se může jednoduše připojit a fungovat,“ řekl.

Kromě 175 obchodů má mateřská společnost OTR Peregrine Corp v úmyslu zavést službu kryptoplatebních služeb na dalších 250 maloobchodních prodejen po celé zemi, jako jsou Subway, Oporto a Krispy Kreme.

Mohan také uvedl, že Crypto.com v této souvislosti účtuje za transakce nulové poplatky. Poplatky však budou na straně obchodníka, který si stanoví své vlastní sazby. To může naznačovat, že transakční náklady by mohly být podobné jako u fiat plateb kartou.

Na otázku, co je potřeba k provádění kryptoplateb široce přijatých v Austrálii, zejména s ohledem na daňové povinnosti placení krypto aktivy, Mohan zastával názor, že klíčem by mohlo být využití stablecoinů krytých australským dolarem:

„Bitcoiny a Ethereum jsou samozřejmě díky své tržní kapitalizaci na vrcholu seznamu. Ale drtivé množství spotřebitelů uvedlo, že jsou připraveni přijmout a skutečně začít platit australskými stablecoiny. Systém jsme zpřístupnili a pokud jste viděli, jak ANZ oznamuje stablecoin australského dolaru a vidíme, jak se tyto typy stablecoinů stávají dostupnými, opravdu věřím, že se to stane mainstreamem,“ dodal.

Banka ANZ zatím pilotně testovala svůj stablecoin A$DC čistě pro soukromé institucionální účely, ale pokud se nakonec otevře maloobchodnímu trhu, Mohan uvedl, že „bychom využili rádi příležitost spolupracovat s jakýmkoli finančním nebo jakýmkoliv australským instituce přijímající vklady, která má zájem zavést stablecoin”.

Zdroj: cointelegraph.com

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS