Search
Close this search box.

AWS spouští místní zónu v Manile na Filipínách

Amazon Web Services (AWS) spustil místní zónu v Manile na Filipínách.

„AWS Local Zones je nyní k dispozici v Manile na Filipínách. Nyní můžete používat AWS Local Zones v Manile k poskytování aplikací, které vyžadují jednocifernou milisekundovou latenci nebo místní zpracování dat,“ oznámila společnost nedávno.

Místní zóny fungují jako Edge umístění pro hostování aplikací, které vyžadují nízkou latenci pro koncové uživatele nebo místní instalace. Každá zóna nabízí služby, jako jsou výpočetní, úložné a databáze, v blízkosti populačních center pro aplikace citlivé na latenci, obvykle tam, kde Amazon nemá existující datové centrum.

AWS, které bylo poprvé spuštěno v roce 2019, se již dříve soustředilo na zavádění místních zón v USA, kde zavedlo 17 zón v 16 metropolích.

Na přelomu loňského roku však společnost oznámila, že plánuje spustit službu ve 32 městech na 26 trzích v mezinárodním měřítku. Některá ze spuštěných míst nebyla na tomto původním seznamu a společnost od té doby uvedla, že v budoucnu plánuje stovky míst Edge.

K dnešnímu dni jsou místní zóny AWS dostupné v 17 oblastech metropolí mimo USA. AWS spustila své první mezinárodní místní zóny v Dillí v Indii a Taipei na Tchaj-wanu v říjnu 2022.

Od té doby spustila místní zóny v německém Hamburku; Kodaň, Dánsko; Helsinky, Finsko; Varšava, Polsko; Lagos, Nigérie; Muscat, Omán; Santiago, Chile: Lima, Peru; Querétaro, Mexiko; a Buenos Aires, Argentina.

V Asii a Tichomoří spustila AWS také indickou Kalkatu; Bangkok, Thajsko; Perth, Austrálie a Auckland, Nový Zéland.

AWS neuvedlo, v jakých zařízeních se místní zóny nacházejí ani jakou výpočetní infrastrukturu používají.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: ICT NETWORK NEWS