Přeskočit na obsah

Binance získá podíl v mediální firmě Forbes

Největší kryptoměnová burza na světě Binance investuje 200 milionů USD (4,3 miliardy Kč) do časopisu Forbes. Podle informovaných zdrojů pomohou tyto prostředky časopisu Forbes uskutečnit plán fúze s veřejně obchodovanou společností zaměřenou na akvizici, tzv. SPAC, v prvním čtvrtletí. Informoval o tom zpravodajský server CNBC. Binance se tak stane jedním ze dvou největších vlastníků Forbesu.

Investoři jsou v posledních měsících obecně skeptičtější k transakcím zahrnujícím SPAC, a to zejména v oblasti médií. Souvisí to s širším útlumem akciového trhu. Forbes již v srpnu uvedl, že vstoupí na burzu prostřednictvím fúze se společností Magnum Opus. Investice Binance představuje polovinu z částky, kterou má Forbes získat od institucionálních investorů.

Investice ukazuje na rostoucí vliv kryptoměnového sektoru, který zaznamenal prudký růst hodnoty v souvislosti s celosvětovým zájmem o digitální aktiva a vytvořil novou třídu miliardářů. Kryptoměnové společnosti již vstoupily na burzu, připojily svá jména ke sportovním arénám a podpořily řadu celebrit. Investice Binance je však první velkou investicí tohoto sektoru do tradičního amerického mediálního majetku.

Časopis Forbes založil před více než 100 lety dědeček šéfredaktora Steva Forbese. V roce 2014 prodal Forbes podíl 95 procent hongkongské společnosti Integrated Whale Media za 475 milionů USD. Kromě papírového časopisu je Forbes k dispozici i v digitální podobě. Známý je hlavně díky svému žebříčku nejbohatších lidí světa.

Loni v únoru firma Binance stáhla žalobu proti Forbesu. Burza v roce 2020 žalovala společnost a dva novináře kvůli článku týkajícímu se firemní struktury, který Forbes zveřejnil, upozornila agentura Reuters.

Mezi nejbohatší lidi světa se nedávno zařadil i zakladatel a generální ředitel firmy Binance, kterým je čínsko-kanadský podnikatel Changpeng Zhao, běžný známý jako CZ. Agentura Bloomberg minulý měsíc odhadla hodnotu jeho majetku na 96 miliard USD. Tato částka je považována za konzervativní odhad, který nezahrnuje jeho osobní kryptoměnové podíly. I tak z něj činí nejbohatšího podnikatele v oboru.

Zdroj: ČTK/allnews.cz

Zdroj: CRYPTO WORLD NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS