Přeskočit na obsah

CzechInvest pomohl společnosti Toppan založit první evropský závod na výrobu průhledných bariérových fólií v Česku

Společnost Toppan, světový lídr v oblasti komunikačních, bezpečnostních, obalových a dekoračních materiálů a řešení pro elektroniku, otevře nový závod v Mostě. Společnost Toppan chce zahájit sériovou výrobu ve svém prvním závodě na výrobu průhledných bariérových fólií v Evropě do konce roku 2024. CzechInvest se podílí na projektu od samotného počátku.

„Vítáme vznik závodu na výrobu bariérových fólií společnosti Toppan v České republice, který bude vyrábět ekologické a udržitelné obalové materiály na místní úrovni s exportem do Evropy a přispěje k rozvoji Ústeckého kraje,” uvedla Eva Jungmannová, ředitelka Divize zahraničních aktivit a investic, Česká republika.

Plocha areálu se bude rozkládat na přibližně 50 000 metrech čtverečních. Závod má zahájit výrobu na konci roku 2024 a bude se specializovat na výrobu transparentních bariérových fólií. Nový mostecký závod přinese do regionu pracovní příležitosti a přispěje k rozvoji místní ekonomiky. Zástupci CzechInvestu koordinovali celý projekt, zpracovali relevantní informace a dokumenty pro klienta a pomáhali s výběrem lokace. Součástí podpory byly také konzultace vízových programů, možné finanční podpory.

„Využitím polohy nového závodu posílí společnost Toppan svou kapacitu dodávek transparentních bariérových fólií GL BARRIER1 výrobcům obalů v Evropě, kde vidíme jedny z nejekologičtějších zemí světa, a urychlí podnikání v oblasti udržitelné transformace (SX) v celosvětovém měřítku posílením vztahů se špičkovými společnostmi v oblasti ESG a SDG,“ uvedl Masahiko Tatewaki, výkonný ředitel divize Global Packaging společnosti Toppan. „Tento závod bude také využívat technologie, které jsou nejšetrnější k životnímu prostředí, jako jsou systémy pro opětovné využití tepla, s důrazem na maximální energetickou účinnost.”

Společnost Toppan byla založena v Tokiu v roce 1900 a je předním a diverzifikovaným globálním poskytovatelem, který se zavázal poskytovat udržitelná, integrovaná řešení v oblastech zahrnujících tisk, komunikaci, bezpečnost, obaly, dekorační materiály, elektroniku a digitální transformaci. Globální tým společnosti Toppan čítající více než 50 000 zaměstnanců nabízí optimální řešení umožněná špičkovými odbornými znalostmi a technologiemi, která řeší rozmanité výzvy každého podnikatelského odvětví a společnosti a přispívají k dosažení společných cílů udržitelnosti. Spuštěním nového závodu vytvoří společnost Toppan vedoucí a globální dodavatelskou kapacitu pro transparentní bariérové fólie s výrobními základnami v Japonsku, Severní Americe (Georgia, USA) a Evropě.

TZ

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy