Search
Close this search box.

Datum vydání Senua’s Saga: Hellblade II se blíží, hra možná zamíří i na PlayStation 5

S blížícím se vydáním hry Senua’s Saga: Hellblade II se herní komunita těší na další kapitolu této oceňované série. Objevují se však i spekulace, že hra by se mohla objevit na konkurenční platformě.

Brzké vydání Senua’s Saga: Hellblade II a možný port na PS5

Senua’s Saga: Hellblade II vychází již 21. května 2024 na platformy Xbox Series X/S PC (součást předplatného Game Pass). Hra se však dostává na trh v době, kdy Xbox čelí interním potížím po nedávném zavření několika studií spadajících pod Bethesda, včetně týmů Tango Gameworks a Arkane Austin.
V této nejisté době pro Xbox se objevily otázky ohledně bezpečnosti studia Ninja Theory po vydání Hellblade II, zejména s ohledem na nedávné uzavření studia Tango Gameworks, přestože jejich hra Hi-Fi Rush byla považována za úspěch. Microsoft tak v současné době činí velmi obtížná rozhodnutí.
Xbox, aby možná podpořil prodej Hellblade II, zvažuje vydání hry i pro PlayStation 5, což by určitě nebylo poprvé, co společnost přenesla své hry na konkurenční platformu. Dříve tento rok převedl Xbox hry jako GroundedSea of Thieves a Hi-Fi Rush na PS5.
Podle Tomase Warrena ze zpravodajského portálu The Verge se zdá, že pokud by Hellblade II přišel na PS5, stalo by se tak až po oficiálním vydání hry na Xbox a PC.

Obrázek: xbox.com

Příspěvek z superparmeni.eu

Zdroj: Gamers Generation 

Zdroj: ICT NETWORK NEWS