Search
Close this search box.

MMR podpořilo skoro 400 školek

[[{“value”:”

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, podpořil v letech 2014–2020 celkem 394 školek, nejvíce ve Středočeském kraji. Na rozvoj předškolního vzdělávání resort přispěl 5,4 miliardy korun z evropských fondů.

Posílení kapacit podporuje MMR i v novém programovém období. Na předškolní vzdělávání vyčlenil zhruba 4,3 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR). Přispějí například ke zlepšení podmínek, jako je úprava hygienického zázemí, venkovních prostor nebo zajištění bezbariérového přístupu. Mimo jiné se předpokládá zvýšení počtu míst pro předškoláky.

V letech 2014–2020 MMR v oblasti předškolního vzdělávání financovalo z IROP celkem 387 projektů. Podpora se zaměřila na 394 mateřských škol – to představuje sedm procent všech školek v České republice.

Nejvíce mateřských škol podpořil IROP ve Středočeském kraji, celkem 101. Druhé místo obsadil Jihomoravský kraj s 55 mateřinkami a na třetím je Olomoucký kraj se 45 předškolními zařízeními.

TZ

Zdroj: eGOVERNMENT.NEWS“}]] 

​ 

Zdroj: B2B NETWORK NEWS