Přeskočit na obsah

Dvoukanálový DJ kontroler Pioneer DDJ-FLX4

DJ kontrolér DDJ-FLX4 s podporou vyspělého software nabízí vše, co potřebuje začátečník, aby pronikl do světa, který vyvolává pomocí hudby silné emoce. Je ideální pro začátečníky, kteří chtějí proniknout do DJingu včetně osvojení pokročilých funkcí využívaných profesionály. Nabízí snadné a intuitivní ovládání, scratching, streaming nekonečných hudebních online knihoven i zcela nové funkce mixu a efektů. Stačí připojit audio systém reproduktorů, mikrofon a počítač a začít pouštět hudbu či streamovat na internet.

Cenově dostupný dvoukanálový DJ kontroler Pioneer DDJ-FLX4, který uvede velmi snadno úplné začátečníky do světa DJingu, oživí každou party a díky podpoře mnoha aplikací a funkcí využívaných v profesionální praxi jim na dlouhou dobu poskytne vše, co potřebují. Zároveň pomáhá získávat správné návyky pro budoucí vysoce profesionální práci. Přístroj podporuje propojení s PC, počítačem Mac, iPhonem, iPadem nebo smartphonem či tabletem se systémem Android.

Klíčové vlastnosti a základní uspořádání ovládacích prvků zdědil Pioneer DDJ-FLX4 po profesionálním přístroji DDJ-400, který definuje v tomto segmentu standardy. Design i funkce simulují použití klasických PLX gramofonů uspořádaných v konfiguraci battle. Také Performance Pads a páčky Lever FX jsou umístěny v sekci mixéru – přesně tam, kde se nacházejí na profesionálních mixážních pultech. Využití pokročilých technik mixu a scratchingu usnadňují velké jogy a osvědčené uspořádání ovládacích prvků.

Kontroler umožňuje přistupovat a přehrávat hudbu z téměř nekonečných hudebních knihoven populárních streamingových služeb TIDAL, Beatport Streaming, Beatsource Streaming a SoundCloud Go+ (u některých může být vyžadováno předplatné) a podporuje i vlastní samply. Práci usnadňuje bezplatná verze Serato DJ Lite i podpora dalšího DJ software pro mixování hudby, včetně bezplatné možnosti využití režimu Performance v programu rekordbox pro Mac/Windows. Po uvedení nové aktualizace posledně jmenovaného software bude možné používat DDJ-FLX4 se smartphony či tablety s operačními systémy iPhone i Android. Software rekordbox nabízí také celou řadu výukových programů, které provedou začátečníky základy.

Dvě zbrusu nové funkce pro profesionální mix

Pioneer DDJ-FLX4 nabízí dvě nové funkce, které usnadňují vytváření profesionálních zvukových mixů: Smart Fader umožňuje plynule přecházet z jedné stopy na druhou pouhým pohybem faderů kanálu nebo crossfaderu s tím, že automaticky upravuje hlasitost, basy a rychlost přehrávání hudby (BPM). Pomocí druhé nové funkce, Smart CFX, lze dodat další dramatický prvek a na přehrávanou hudbu aplikovat otočením jediného ovládacího prvku celou kombinaci efektů.

Klepnutím na příslušný Performance Pad lze spustit Hot Cues, Pad FX, Beat Jump, vybrat požadovanou předvolbu Scratch Crossfader Cuts a škrábat jako profesionál nebo spouštět a zastavovat vybrané samply nahrané předem do Scratch Banky pomocí Serato DJ Lite.

Živé vystoupení i online streaming

Při pouštění či online sdílení s přáteli či fanoušky může DJ využít také mikrofonní vstup a přímo v kontroleru mixovat do přehrávané hudby svůj hlas bez nutnosti použití externího mixpultu nebo zvukové karty. Zvuková karta je totiž integrovaná a umožňuje zapojit do DDJ-FLX4 jediným kabelem aktivní reproduktory nebo zesilovač, případně pustit výsledek přes USB port do počítače.

„DJing je jedinečná umělecká forma, která vyvolává pomocí hudby v posluchačích velmi silné emoce. Vyspělé technologie i naše dlouholeté zkušenosti přispívají k tomu, že naše produkty usnadňují začátečníkům proniknout do světa DJingu velmi snadno. Věřím, že DDJ-FLX4 pomůže udělat mnoha nadšencům první kroky k tomu, aby se naučili umění mixu a nastoupili svou DJskou cestu,“ řekl při uvedení DDJ-FLX4 Yoshinori Kataoka, prezident a generální ředitel společnosti AlphaTheta Corporation.

Dvoukanálový DJ kontroler Pioneer DDJ-FLX4 je na našem trhu dostupný u distributora BaSys CS a autorizovaných prodejců za koncovou doporučenou cenu 8 590 Kč včetně DPH.

TZ

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS