Přeskočit na obsah

Esport Derby východočeských univerzit je úspěšně za námi

Tradiční Esport Derby východočeských univerzit – Pardubice vs Hradec králové – se letos pořádalo v Pardubicích a s pomocí Ovachampu. V tomto článku se podíváme na shrnutí akce, co se hrálo, kdo hrál a kdo vyhrál. V tomto článku se můžete těšit na detailní popis jednotlivých zápasů, emocí, ale také vyhlašování a odměn od partnerů, které jsme na akci rozdali. Čtěte a dozvíte se mnohem více.

Jakkoliv nebyla naše dlouhá příprava jednoduchá, akce probíhala dle plánu ve třech hrách: Hearthstone, Counter Strike: Global Offensive a League of Legends. Obě univerzity dodaly, skrze své esportové spolky FIM ducks a UPCE esports, soupisku 13 hráčů, kteří byli rozděleni do her Hearthstone, Counter Strike:Global Offensive a do hry League of Legends. Univerzita Pardubice, skrze svůj esportový tým UPCE esports, dodala i komentátory na akci, kteří se skládali jak ze současných, tak z bývalých studentů.

Díky spolupráce technického týmu Univerzity Pardubice a projektu OSTRAVA CHAMPIONSHIP se nám pak podařilo připravit esportové prostředí v němž se obě univerzity mohly utkat. Mohli jste také toto klání živě sledovat na našem twitch kanále. Akce probíhala v pátek 10.3. od 11 hodin dopoledne do pozdních večerních hodin.

Akce Byla zahájena slavnostním proslovem Rektora Univerzity Pardubice, pana profesora Libora Čapka, který s přáním štěstí usadil oba týmy zahajujících her ke stolům a odstartoval tak den plný nečekaných zvratů, zábavy a emocí.

 

Hearthstone

Jak už jsme psali ve shrnutí, první hranou hrou byl Hrearthstone. Zde se mezi univerzitami udržel již téměř neexistující formát týmového hraní. Studenti se utkali v týmech 3v3 a během turnaje konzultovali playe skrze Discord. Nadšenější hráče bude nejspíš zajímat formát, hrálo se BO5 LHS s closed decklistem. Univerzitu Pardubice zde Reprezentovali Marek „springy“ Valihrach, Miloslav „Darken“ Šobáň a Vojtěch „Bulhar“ Juda, za Univerzitu Hradec Králové nastoupili na pódium Tomáš „Krtkus“ Krtička, Tomáš „Kozel“ Kozlík a David „Dennor“ Vondráček. Pardubice zde nastupovaly jako favoriti, jelikož Springy je známým českým hráčem, kteří patří mezi špičku na česko-slovenské scéně.

Průběh zápasu?

Jak tedy zápas probíhal? Po zabanování Pardubického DH a Královéhradeckého druida začala hra a mezitím co UHK vsadilo na value s blood DK, curse/imp warlockem a thief rogunou, UPCE tým se rozhodl pro více tempo lineup s pure/dragon paladinem, thief rogunou a quest druidem.

V počátečních dvou zápasech se pak ujalo UHK vedení 2:0, s pomocí patchwerka se jim podařilo vycounterovat Druidovo OTK a Denathria, kterého jim UPCE nakopírovalo z ruky. Třetí hra však přinesla nečekaný zvrat, UHK Death Knightovi se nepodařilo udržet tempo s pure/dragon paladinem a UPCE si tak uzmulo svou první výhru. Následující dvě hry proti roguně a Warlockovi pak skončily, díky několika nečekaným playům, vítězstvím 3:2 pro Pardubice. Kluci z UPCE si tak domů odnesli nejen medaile ale i odměny od obou univerzit a našich partnerů Gogen, Relodit, Fadee a Genesis, mezitím co UHK tým se musel spokojit s cenami útěchy za účast.

 

 

Counter Strike: Global Offensive

Druhou hrou na našem streamu byl Counter strike a ani tady nebylo nouze o vzrušení. Oba nastupující týmy byly totiž pod velkým tlakem, UHK zde mohlo přijít o celé Derby, mezitím co UPCE se setkávali se soupeřem proti kterému ještě ani na jednom Derby nevyhráli. UHK vsadilo na sestavu Pavel „Phaidros“ Dvořák, Dominik „Nick“ Tobola, Jan „M9rhet“ Ferkl, Petr „Flendy“ Krtička a Chojiima „First“ Urjinkhand, mezitím co UPCE se rozhodlo povolat studenty Vojtěch „ViknyMaster“ Dýnka, David „Dejvi“ Horák, Dominik „Domi“ Lopauer, Tameer „Shinky“ Ghariba a Robin „Máca“ Macek.

Jak to vše probíhalo?

Pojďme se tedy podívat na průběh hry samotné. První mapou bylo Inferno vybrané týmem UPCE, kde domácí univerzita hned od začátku nabrala náskok 9:6, po switchi stran upustil Pardubický tým na tempu a Hradečtí studenti se pokusili dotáhnout, nicméně konečný výsledek 16:9 byl ve prospěch UPCE. První mapa tedy byla připsána UPCE.

Druhou mapu vybíral tým UHK a ten rozhodl že se bude hrát na Vertigo, zde se zezačátku zdálo že Univerzita Hradec Králové bude mít navrch se skóre 12:5, ale tým Univerzity Pardubice překvapivě dorovnal na 15:15, došlo tedy na první prodloužení, kde si Hradec opět vytvořil náskok 18:16, Pardubice však dorovnaly a došlo tak na druhý overtime, kde UPCE překvapivě zvítězilo s winstreakem 4 kol 22:18 a získalo si tak vítězství 2:0 ve druhé hře dne. Oba týmy si zaslouženě odnesly domů odměny za účast od Univerzity Hradec Králové, které tým Univerzity Pardubice doplnil o své reklamní předměty. Nechyběly opět ani medaile, ale i o tématické nože od Fadee, myši od Genesis a Starter Packy od Nugosu.

League of Legends

Na finální hru nastupovaly obě univerzity s nadějí, UHK zde doufalo že jim LoL tým získá alespoň jedno vítězství, mezitím co UPCE se těšilo z šance získat poprvé v historii Derby titul vítěze ve všech třech hrách. Univerzita Hradec králové nastoupila v sestavě Antonín „Rountman“ Pecka, David „Daven“ Vágner, Ondřej „Rattlesnake“ Šanda, Lůďa „Gary“ Fišer a Matěj „Mlíko-Kakao“ Klepač. Univerzita Pardubice poté povolala na stage reprezentanty v sestavě Matěj „Friday My Day“ Pátek, Václav „Skillgamer“ Hrubý, Ondřej „Užovka Obecná“ Pokorný, Jiří „SirGody“ Linhart a Julian „kKeo“ Kincl.

A jak to dopadlo?

Průběh hry byl však velmi prudký a již od začátku bylo zjevné že tým Univerzity Hradec Králové podléhá tlaku, který předchozí dvě vítězství vytvořila. Tým UPCE esports již v prvních momentech první hry získal skrze skvělý výkon hráče SirGody náskok v Jungli a propast mezi týmy v prvním zápase od tohoto momentu jen narůstala, konečným zničením nexusu UHK se tak stav posunul na 1:0 pro UPCE.

Ve druhém zápase se UPCE překvapivě podařilo získat náskok ještě rychleji a jejich spanilá jízda vedla i k vítězství na druhé mapě. Konečné skóre 2:0 tak završilo i poslední hru dne a jediné co zbývalo bylo předat odměny. Stejně jako předchozí dva týmy, si i vítězný tým League of Legends odnesl domů medaile a oba týmy byly navíc odměněny za své úsilí cenami od obou univerzit, doplněnými o předměty od našich partnerů. Stejně jako u CS dostal vítězný tým Starter Packy od Nugosu, od společnosti Genesis pak nechyběly herní sluchátka.

 

Finální výsledek

Pozornější čtenáři si už vypočítali že finální stav esportového Derby východočeských univerzit byl tedy 3:0 a Univerzita Pardubice si tak vysloužila první definitivní vítězství v historii tohoto eventu. S celkovým ziskem 13 medailí ve třech hrách.

Přestávky mezi jednotlivými hrami byly po celý den vyplňovány rozhovory se členy obou akademických obcí. V první přestávce jste mohli shlédnout rozhovor s Milanem Kořínkem garantem předmětu tvorba počítačových her na Fakultě informatiky a managementu na UHK. V druhé přestávce pak na vás čekal rozhovor s Janem Panušem Vedoucím Katedry informačních technologii FEI na UPCE.

V samotném závěru celého univerzitního derby pak pronesl pár slov i Michal Strobach Prorektor pro strategii a rozvoj UHK, který společně s Rektorem Univerzity Pardubice Liborem Čapkem předal kapitánovi vítězného týmu UPCE vysloužený putovní pohár.

Za náš tým nezbývá než pogratulovat vítěznému týmu, popřát čest poraženým a těšit se, co přinesou další ročníky této skvělé akce.

 

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS

Generated by Feedzy