Přeskočit na obsah

Euro Truck Simulator 2 slaví 10. výročí

Hra od českých vývojářů ze studia SCS Software včera, 19. října 2022, slavila 10 let od jejího vydání. Studio děkuje celé jejich komunitě a slibuje, že hra bude i nadále dostávat zbrusu nový obsah.

Euro Truck SImulator 2 slaví

Euro Truck Simulator 2 nejdříve vyšel jakožto DVD hra pro tehdejší počítače, autoři od hry neočekávali nějaký velký úspěch, ovšem bylo tomu přesně naopak. Během prvních pár dnů hra sklidila známky úspěchu a dostala se na první místo nejprodávanější hry ve Francii, Německu, Polsku a Velké Británii.

I díky tomu 16. ledna 2013 tedy o několik měsíců později měl Euro Truck Simulator 2 premiéru na Steamu, kde po chvíli také získal titul nejprodávanější hry. Za těchto 10 let se prodalo přes 13 milionů kopií hry a přes 80 milionů kusů různých DLC na Steamu, od malinkatých kosmetických balíčků až po velké úpravy celé mapy.

World of Trucks a speciální odměna

Autoři nám k tomuto výročí dávají možnost dostat jedinečnou odměnu, přesněji speciální achievement do předem propojeného profilu World of Trucks s Euro Truck Simulatorem 2 a nátěr pro váš kamion s návěsem. Stačí když doručíte jakýkoliv náklad odkudkoliv kamkoliv.

Rozšíření a nový Truck Simulator Hra se měla také dočkat rozšíření (DLC) nesoucí název Heart of Russia, ale po ruské invazi na Ukrajinu se vývojáři rozhodli toto rozšíření odložit na dobu neurčitou a vydat ho až po skončení vojenského konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Krom toho také vývojáři pracují na American Truck Simulatoru.

Obrázek: eurotrucksimulator2.com

Autor: Matouš Paska

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS