Přeskočit na obsah

Fabini pokračuje v růstu a za třetí rok na trhu eviduje téměř dvojnásobné tržby než v roce 2021

Za loňský, třetí rok fungování vzrostly tržby značky Fabini z 19 na 35 milionů korun. Letos chce firma pokračovat v podobném růstu, čehož chce dosáhnout zejména pomocí výrazného rozšíření nabídky. Poté, co vybudovala kreativní a vývojové oddělení, plánuje letos uvést na trh dvě kolekce z nových materiálů a novou kolekce z vícevrstvé nerezové oceli.

Značce Fabini se navzdory nepříznivým okolnostem na globálním trhu loňský rok dařilo. Firma skončila opět v zisku a čistý obrat za loňský rok tvoří 35 300 000 Kč. Podle zakladatele značky, čtyřiadvacetiletého Jana Fabiniho, však nejsou jako měřítko klíčová čísla, ale kvalita a unikátnost produktů. Ty se firmě daří vyvíjet díky designérům z rostoucího oddělení produktového vývoje. „Všechny naše kroky míří směrem ke zlepšování nádobí, proto jsme loni investovali do vývoje vlastního produktového oddělení. Jsme sice stále na začátku, ale tento krok vnímám jako nastavení směru, kterým se chceme v následujících letech ubírat. Tedy neustále zlepšovat produkt, díky kterému poskytujeme našim zákazníkům lepší zážitek z vaření,” vysvětluje Jan Fabini.

Za rok 2022 se prodalo celkem 16 817 kusů nádobí. Nejprodávanější byla pánev z vícevrstvé nerezové oceli s průměrem 24 cm, následovala pánev z vícevrstvé nerezové oceli s průměrem 28 cm. Právě vícevrstvá nerezová ocel je vlajkovou lodí v materiálech, které značka Fabini u svých produktů používá. Při správném používání je téměř nezničitelná a její schopnost vést a udržet teplo je nepřekonatelná. O jejích špičkových tepelných vlastnostech se kromě již 20 500 zákazníků, kteří u značky Fabini od jejího startu na podzim 2019 nakoupili, přesvědčili i šéfkuchaři z Ambiente nebo Kristína Nemčková, nejmladší vítězka českého MasterChefa, se kterými značka loni úspěšně spolupracovala.

Pro letošní rok je podle Jana Fabiniho, zakladatele a výkonného ředitele značky, za kterou stojí investoři jako Jiří Hlavenka nebo Martin Rozhoň, v plánu další růst, firma cílí opět na necelé zdvojnásobení obratu.

O Fabini
Značku Fabini založil dvacetiletý Jan Fabini v roce 2019. Jeho cílem je nabízet unikátní a kvalitní nádobí za dostupnou cenu, proto zvolili cestu D2C, přímého prodeje. Za firmou stojí investoři Jana Florentýna Zatloukalová, Jiří Hlavenka, Martin Rozhoň a Pavel Mezihorák.

TZ

Zdroj: B2B NETWORK NEWS

Generated by Feedzy