Přeskočit na obsah

FlashBlade//S: Platforma, která řeší požadavky na růst nestrukturovaných dat a moderních aplikací

Na konferenci Pure//Accelerate techfest22 byla představena rodinu produktů FlashBlade//S s novou modulární architekturou postavenou na hardwaru a softwaru, unikátně navrženém jako jeden celek. Nová platforma využívá téměř neomezeně škálovatelnou architekturu metadat, která oproti předchozím verzím FlashBlade nabízí více než dvojnásobnou hustotu dat, výkon a energetickou účinnost a zároveň umožňuje vývoj platformy v čase v souladu s měnícími se požadavky zákazníků.

V roce 2017 společnost Pure Storage zcela změnila možnosti škálování úložišť tím, že představila FlashBlade jako jednotnou a rychlou platformu pro soubory i objekty – šlo o první vysoce výkonné řešení pro ukládání dat v podobě, jak to vyžaduje moderní podnikání. Pure také vytvořila architekturu svého softwaru a technologii DirectFlash, čímž předvídala budoucí potřebu technologie flash v širokém spektru pracovních úloh.

Řešení FlashBlade//S představuje modulární architekturu, která odděluje výpočetní výkon od úložné kapacity (tzv. disagregace). Úložiště, výpočetní a síťové prvky lze díky tomu upgradovat flexibilně, nezávisle na sobě a bez narušení, což přináší vysoce konfigurovatelnou a přizpůsobitelnou souborovou a objektovou platformu pro řešení nejširšího spektra moderních pracovních úloh. Díky vlastní architektuře all-QLC může společnost Pure poskytovat nejvyšší úroveň výkonu i optimalizaci kapacity bez nutnosti používat nákladná řešení vyrovnávací paměti (cachování).

Podle analytické společnosti IDC poskytuje disagregace úložných platforem větší pružnost při vytváření vysoce efektivních IT infrastruktur. Administrátoři mohou díky tomu sestavovat správnou rovnováhu zdrojů IT pro danou pracovní úlohu, a minimalizovat tak náklady; současně jim to také umožňuje provádět upgrady různých zdrojů nezávisle na sobě podle potřeby.

TZ

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS