Přeskočit na obsah

Herní svět nestojí stranou a vyjadřuje podporu Ukrajině

Neblahé události posledních dní na Ukrajině nezůstaly ani mimo herní svět a vývojářská studia po celém světě reagují na ruskou okupaci různorodě.

Ruská armáda vstoupila na území Ukrajiny a už více než týden se v zemi kousek od střední Evropy vede válečný konflikt, v němž Ukrajinci tvrdě bojují za svoji domovinu. Na jejich podporu se napříč odvětvími, zeměmi i etniky zvedla obrovská vlna solidarity a v ní neabsentují ani vývojářská studia. Každé reaguje trošku jinak.

Tvůrci her jako This War of Mine nebo Frostpunk, 11 Bit Studios se podařilo na pomoc Ukrajině vybrat kolem sedmi set tisíc dolarů, když přislíbili, že veškeré finance z koupě hry This War of Mine pro následující týden půjdou na konto ukrajinského Červeného kříže.

Svojí troškou do mlýna přispívají také čeští vývojáři. Bohemia Interactive vytvořilo speciální DLC balíček pro svoji proslulou vojenskou hru Arma 3, výtěžek z něj za první dva týdny prodeje i zde zamíří na charitativní účely na podporu Ukrajiny.

U českých vývojářů ještě chvíli zůstaneme. I další proslulé studio Amanita Design totiž přišlo se svým způsobem podpory a ten se podobá ostatním. I tady výdělky z prodejů z daného týdne budou převedeny na účet charitativních organizací. Konkrétně zde šlo o hry Machinarium, Chuchel a Creaks.

Opodál nezůstal stát ani SCS Software. Tvůrci Euro Truck Simulatoru hned na začátku prozradili, že již sami darovali dvacet tisicí euro na konto několika charit a další finanční podporu pro Ukrajinu přislíbili na následující dny. Kromě toho tým také hodlá podporovat všemi dostupnými způsoby své zaměstnance z Ukrajiny a nabízí jim finanční pomoc, dny volna, volnou pracovní dobu či psychyckou podporu. V neposlední řadě pak nabízí také firemní prostory pro případné dočasné ubytování.

 

Zdroj: Gamers Generation

Zdroj: ICT NETWORK NEWS