Přeskočit na obsah

IBM investuje do společnosti Quantinuum

IBM investovala do Quantinuum, kvantové výpočetní společnosti vytvořené společnostmi Honeywell a Cambridge Quantum Computing.

Quantinuum oznámilo dohodu s IBM o rozšíření IBM Quantum Hub s Cambridge Quantum Computing Limited, která klientům poskytne přístup ke kvantovým výpočetním systémům IBM, včetně nedávno oznámeného 127 qubitového procesoru IBM „Eagle“, a také ke kvantovým odborným znalostem IBM a open-source kvantové vývojové sadě Qiskit.

Investici IBM do Quantinuum zprostředkovala IBM Ventures. Podmínky investice nebyly sdíleny, ale Capacity odhaduje, že by to mohlo být až 25 milionů dolarů na základě informací o akciových transakcích.

“Jsme nadšeni, že můžeme rozšířit přístup k IBM Quantum hardwaru a Qiskitu a poskytnout našim klientům řešení vyvinutá pro nejmodernější kvantový výpočetní hardware. I nadále využíváme širokou škálu kvantových procesorů včetně IBM, vzhledem k jejich pozici lídra v oblasti supravodivých kvantových počítačů, což je kritická a důležitá součást růstu schopností kvantových počítačů,“ řekl generální ředitel společnosti Quantinuum Ilyas Khan. “IBM byla velkým zastáncem vytvoření rostoucího kvantového ekosystému a také prvním investorem do Cambridge Quantum a nyní Quantinuum. Těšíme se na otevření široké škály možností pro další pokrok aplikací kvantového výpočetního průmyslu.”

Zdroj: datacenterdynamics.com

@RadekVyskovsky

Zdroj: DATACENTER NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS