Search
Close this search box.

Intelsat zvažuje satelitní konstelaci MEO, rozhodne se v roce 2024

Intelsat zkoumá možnost nasazení flotily satelitů na střední oběžné dráze (MEO), ale konečné rozhodnutí učiní až příští rok.

SpaceNews uvádí, že společnost plánuje síť 18 satelitů a jedná se skupinou tradičních a začínajících výrobců. SpaceIntelReport také dříve uvedl, že společnost vydala RFP.

Intelsat očekává, že se rozhodne, zda bude pokračovat s plány na konstelaci MEO na začátku příštího roku poté, co si vyžádá návrhy od devíti výrobců satelitů.

„Pokračujeme v práci na obchodním případu a profilu financování,” řekl finanční ředitel Intelsat Toby O’Brien. „Jsme asi šest měsíců daleko – zhruba, přibližně, od konečného rozhodnutí o konstelaci.”

O’Brien řekl, že společnost počítá s nasazením konstelace v roce 2027, pokud se rozhodne pokračovat s novou flotilou.

Tato konstelace by mohla být financována z části 3,7 miliardy dolarů, které má operátor za uvolnění spektra v C-pásmu. Zbytek bude použit na splacení dluhu a financování pěti nadcházejících geostacionárních (GEO) satelitů.

MEO je oběžná dráha kolem 8 000 km nad Zemí; vyšší než nízká oběžná dráha Země (2 000 km) a nižší než geostacionární oběžné dráhy (36 000 km). Teoreticky nabízí MEO globální pokrytí s menším počtem satelitů, než vyžadují konstelace LEO, ale s nižší latencí než GEO.

V současné době je SES jedinou satelitní společností působící v MEO; společnost získala O3b v roce 2016, převzala stávající flotilu a nakonec ji rozšířila na 20 strojů. Společnost začala spouštět svou flotilu MEO nové generace – známou jako O3b mPower – a globální služby má spustit koncem tohoto roku.

Nasazení satelitů na střední oběžné dráhy by znamenalo, že se Intelsat přidá k SES a Eutelsat jako víceorbitový poskytovatel. SES provozuje několik geostacionárních satelitů, zatímco Eutelsat je GEO poskytovatelem, který se blíží uzavření akvizice poskytovatele LEO OneWeb.

Intelsat a SES vedly začátkem tohoto roku potenciální jednání o spojení, ale rozhovory v létě zkrachovaly.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Obrázek: vecstock

Zdroj: NETGURU NETWORK NEWS

Zdroj: ICT NETWORK NEWS